banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

2 Öğretmenin Örnek Davranışı

Valilik ve Ticaret Borsasının destekleriyle Ahmet Hamdi Akseki İlköğretim Okuluna yapılan Çok Amaçlı Salonun ve okul kütüphanesinin açılışını Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç yaptı.
Vali Güvenç, okula gelişinde öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Okuldaki öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet eden Vali Güvenç, çok amaçlı salonun kurdelesini kesti.
Burada bir konuşma yapan Vali Güvenç, iki öğretmenin yaptığı çalışmanın alkışlanacak bir davranış olduğunu ifade ederek, “Bir insan, öğretmen, öğrenci, müdür, aile birliği başkanı işine sahip olursa nasıl tabiatın eşyanın işlerin kaderini değiştirebileceğini, gösteren bir örnekle karşı karşıyayız. Eğer sadece kanuni olarak düşünürseniz, arkadaşlarımızın işi öğretmenlik; sınıf, salon, kütüphane yapmak değil. Ama bu ülkenin çocuğu olarak, yetişmiş bir insan olarak, okuma fırsatı bulmuş aydın bir insan olarak diyorlar ki çocuklarımıza nasıl yararlı oluruz. Onların ufkunu daha fazla nasıl açarız. Olumsuzluklar karşısında ümitsizliğe kapılmak yerine imkânları zorlayarak daha güzel ne yapabiliriz. Önemli olan budur. Bu yapılanlar bütün öğretmen arkadaşlarıma, idareci arkadaşlarıma örnek olmalıdır. Her şart altında daha iyiyi nasıl yapabilirim kaygısını çekeceğiz. Bunu yaparsak işte bu mütevazı örnekte olduğu gibi kullanılmayan atıl durumda olan salonlar güzel çocuklarımızın film seyredeceği, tiyatro yapacağı bir salon haline gelir. Boş duran kütüphane çocuklarımızın aydınlanacağı bir kitapevi haline gelir. Mütevazı da olsa hepimizi burada toplar ve onurlanırlar. Hepimiz geliriz, seni tebrik ederiz” dedi.
Vali Güvenç, “İkinci husus ise imkânlarımız var. Meslek odalarımızın çok ciddi destekleri var. Özel İdaremizin destekleri var. Burada Milli Eğitime, okul idarelerine, okul aile birliklerine ciddi görev düşüyor. Bizim sadece bu yıl Özel İdareden geçen sene harcadığımız para 130 Trilyonun üzerinde” dedi.
Salonun yapılmasını öncülük eden öğretmenleri Valilik Makamında kabul ettiğini anlatan Vali Celalettin Güvenç, “Makamımızda borsa başkanımızla karşılaştılar ve borsa başkanımız bize bırakmadan ‘ihtiyaçlarını sayın valim ne gerekiyorsa ben alırım’ dedi. Yeter ki organize olalım, samimi olalım, iyi niyetli olalım. Bunları yapabilecek imkân ve kabiliyetimiz var. Hepimizin boynunda bu bir görev ve borçtur. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Burada öğrencilerimiz haftada bir film izleyecek. Bu ışığı yakan güzel hocalarımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra Ahmet Hamdi Akseki İlköğretim Okulunun Sosyal Bilimler Öğretmeni Yasin Akdağ, ‘’Türkçe öğretmenimiz Mehmet Hoca ile düşündük ve siz değerli Valimizden, Emniyet Müdürümüzden, Milli Eğitim Müdürümüzden destek aldık. Ve bu şekilde okulumuzda çok amaçlı salon ile Kütüphane’yi yaptık. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.
Türkçe Öğretmeni Mehmet Hamkan’da yapılan çok amaçlı salon ve kütüphane hakkında bilgiler verdi.
Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Mehmet Sarmış birer konuşma yaparak öğretmelere teşekkür ettiler.
Yapılan açılış törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Komutanı J.Albay Emin Dursun, Harran Üniversitesi Rektörü İ.Halil Mutlu, Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Sarmış, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, öğretmenler, öğrenciler ve velililer katıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.