banner2

Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki yine Mübarek Ramazan ayının gölgesi üzerimize düştü. Yüce Allah Ramazan orucunun tamamını sağlıklı bir şekilde tutmayı cümle Müslüman kardeşlerimize nasip etsin. Bu mübarek ayın feyzinden nasiplendirsin inşallah. Biz niyet ettik Rabbim nasip edecek inşallah. Yaklaşık 40 gün sürecek olan kutsal beldelere Umre ziyareti için fırsat ve ömür verdiği için Allah’ sonsuz şükürler olsun. Kısmetse 10.05.2018 tarihinde Allah’ın izniyle yola çıkacağız. Gidip gelmemek var, gelip görmemek var. Şahsım olarak kime, nerede, nasıl hakkım geçmiş ise tüm haklarımı herkese annelerinin ak sütü gibi helal ediyorum. Siz kardeşlerimden de helallik istiyorum haklarınızı helal edin lütfen. Dünya fani ölüm anidir. Biraz sonra ne olacağını ancak Allah bilir.

Allah gitmek isteyen tüm Müslüman kardeşlerime nasip etsin inşallah. Kutsal beldeler iman dolum yerleridir. Oraları ziyaret eden Müslümanlar tabiri caiz ise imani olarak zirve yaparak tam dolumla ülkelerine dönüyorlar. Bu arada bizlerin bu kutlu yolculuğu yapmamızı sağlayan şirketimiz TUR CENTER Hac ve Umre Organizasyonu müdürü kirvem, Mustafa YETKİN’E ve çalışanlarına sonsuz teşekkür ederim. Böylesine güzel seyahatlere vesile oldukları için Rabbim onlardan razı olsun inşallah. Ayrıca can dostum, ağabeyim ve hocam dediğim güzel ve muhterem insan Mehmet CENGİZ hocama sonsuz şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Aslında şahsım için bu kutlu yolculuğa Mehmet CENGİZ hocam vesile oldu. Cengiz hocamla birlikte olmak, uyduruk Din anlayışı ile değil, indirilmiş Dinle hem dem olmak ayrı bir hazdır ve mutluluğuma mutluluk katmaktadır…  

Ramazan ayında yapılan umreler hac sevabını kazandırır. Ramazan ayında şeytanlar zincire vurulur bağlanır. Mekke-Medine Ümmetin ana rahmidir. İslam dininin doğuş yerleridir. Dokunulmaz yer ve mekânlardır. Mensubu bulunduğumuz Din İslam dininin yeryüzüne hâkimiyetinin doğum yeri olan emin beldelerdir. Mekke- Medine Yeryüzüne gönderilen tüm Peygamberlerin Makamı Mahmutlarıdır. Mekke Emin beldedir. Mekke, Kâbe’yi, Arafat’ı, Müzdelife’yı, Minayı, Safa, Merve’yi, Cennetül Muallâyı,  Nur ve Sevr dağlarını barındırır. Rabbim cümlemize buraları ziyaret etmeyi ve Kâbe’yi tavaf etmeyi nasip etsin ve günahlardan arındırsın inşallah. Bu kutsi havayı teneffüs etmek için can çekişen kardeşlerimizi de Rabbim bir an önce kavuşmayı nasip eylesin.

Hak batıl mücadelesinde emek vermeden, bedel ödemeden sunuca ulaşmak beyhudedir. Müslümanlar Kura’nı kerimi okur, anlar, yaşar, anlatırlarsa o zaman indirilmiş din yeryüzüne hâkim olur... Mevla’m bizi Kur’an dan, Sünnetten, fıkıhtan, gerçek tasavvuftan ayırmasın. Aynı zamanda bir erken genel seçim arifesindeyiz ülkemiz, bölgemiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederim. Seçim için, lütfen kimsenin kalbini kırmayalım aşırı tartışmalara girmeyelim dünyalıklardan dolayı kimse kimseyi üzmesin herkes karşı görüşe saygı duymalıdır. Zaten demokrasinin gereği de budur. Unutulmamalıdır ki uğruna kavga ettiklerimiz yarın seçilip meclise giderler karşıt görüşlerle kol kola girip vekilliğin keyfini çıkarırlar ama biz kalbini kırdığımız, üzdüğümüz ve tartıştığımız insanlarla yine yüz yüze bakacağız. Birbirimizin yüzüne bakamayacağımız söylemlerden kesinlikle kaçınmalıyız. Mübarek Ramazan ayımız milletimize, coğrafyamıza, ülkemize ve İslam âlemine hayırlara vesile olması dileklerimle… Selamla kalın selamette kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet CENGİZ 6 yıl önce

Tebbrikler.teşekkürler kardeşim kaderde ne olursa o tecelli eder bende beraber olmaktan bahtiyarlık duyarım güzel bir yazı s.lar