banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Zazaca yeni kan: ‘Vir’ dergisi çıktı

Edebiyat ve folklor alanında yayın yapacak olan Zazaca ‘Vir’ dergisi yayın hayatına başladı. Dergide masal, şiir, hikaye, tiyatro, atasözü, bilmeceler gibi edebiyat ve folklor içerikli her türden yazıyı bulmak mümkün olacak.

Derginin yayın kurulunda Bingöl Üniversitesi’nden üç akademisyen yer alıyor. Mehmet Aslanoğulları’nın imtiyaz sahibi olduğu Vir dergisinin yazı işleri müdürlüğünü Ayetullah Karabeyeser, editörlüğünü de Murat Varol yapıyor.

Vir’in birinci sayısında 11 masal, 3 hikâye, 6 şiir ve 1 tiyatro eserinin yanı sıra fıkralar, atasözleri ve bilmeceler de yer alıyor.

Uzun bir çalışmanın ardından ilk sayısı okuyucu ile buluşan derginin ikinci sayısı için de çalışmalara başlandı. Zazaca’nın edebiyatı ve folkloru alanında çalışmalar yapanlar, virmecmua@gmail.com adresi üzerinden dergi ile iletişime geçebilir ve yazılarını gönderebilirler. (Nihat Kanat-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.