banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Zabata'nın Hat ve El Sanatları Sergisi

Uzun yıllardan beri Yana Ağaç Oymacılığı Sanatıyla Uğraşan Şanlıurfalı Enver Çoban, 70 Eserden Oluşan ikinci Kişisel Sergisini Şanlıurfa Belediyesi Sergi Salonu'nda açtı.

Serginin açılışını, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba yaptı.

18 yıldır Şanlıurfa Belediyesi'nde Zabıta memuru olarak görev yapan ve boş zamanlarını ağaç oymacılığı işine ayıran Enver Çoban'a ait eserlerin Türkiye'de büyük rağbet gördüğü bildirildi.

 

Özellikle Kuran-ı Kerim okuyanlar için "Rahle" yaptığını belirten Enver Çoban şuana kadar yaptığı rahlelerden bazılarını Suriye olmak üzere birçok komşu ülkedeki camilere hediye ettiğini söyledi.

Eserleri hayranlıkla karşıladığını ifade eden Belediye Başkanı Fakıbaba ise Sanatçı Enver Çoban'ı tebrik ettiğini bundan sonraki çalışmalarında da başarılar dilediğini ifade etti. Bir hafta boyunca ziyaretçilere açık kalacak olan serginin açılışına Belediye Başkanı Fakıbaba'nın yanı sıra Başkan Yardımcıları M. Fevzi Yücetepe, Mustafa Aydın ve birçok STK temsilcisi ile çok sayıda sanatsever katıldı.


Şanlıurfa Belediye Zabıtası HAT VE AĞAÇ OYMALIĞI... balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.