banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Yöresel El Sanatları canlandırıyor

 

— Mevlevihane Çarşısı’ndaki 7 İşyeri, Kaybolmaya Yüz Tutmuş Yöresel El Sanatlarının Dernek Başkanlıklarına Tahsis Edilecek.   

Şanlıurfa Belediyesi, Urfa’da kaybolmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarımızı canlandırmak, kent turizmine farklı bir ivme kazandırmak amacıyla Mevlevihane Çarşısı’ndaki (Eski Kasap Pazarı) 7 işyerini, yöresel el sanatları mesleklerinin dernek başkanlıklarına tahsis edecek.

      Bakırcılık, Telkari, Keçecilik, Kürkçülük, Ağaç Oymacılığı v.b kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarına yönelik mesleklerin tanıtılacağı ve ürünlerin satışa çıkarılacağı işyerlerinde Urfa kültürüne özgü birbirinden güzel ürünü bulmak daha da kolaylaşacak.

     Belediye Encümen Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Bakırcılık, Telkari, Keçecilik, Kürkçülük, Ağaç Oymacılığı v.b kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarıyla uğraşan ustalar ve dernek başkanlarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Urfa’da yöresel sanatlarının yaşatılması ve canlandırılması adına ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini söyledi.

     Urfa’da kaybolmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarımızı canlandırmak, kent turizmine farklı bir ivme kazandırmak amacıyla Mevlevihane Çarşısı’ndaki(Eski Kasap Pazarı) 7 işyerini, yöresel el sanatları mesleklerinin dernek başkanlıklarına tahsis ettiklerini kaydetti.

    Toplantının oldukça faydalı geçtiğini belirten Bakırcılar Odası Başkan Vekili Mehmet Nur Demirözü, Mevlevihane Çarşısı’ndaki İşyeri Tahsisi Projesi’nden dolayı Belediye Başkanı Fakıbaba ve ekibine minnettarlık duyduklarını ifade etti.

     Demirözü, “Yoğun iş temposu altında bizlere zaman ayıran ve kaybolmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarımızın yaşatılması adına önemli bir projeye imza atan Sayın Başkanımız Fakıbaba’ya ve ekibine teşekkür ediyoruz. Eski Kasap Pazarı olarak bilinen yerin el sanatlarına tahsis edilmesi bizleri gururlandırmıştır” dedi.

    Projenin Urfa turizmine farklı bir ivme kazandıracağını belirten Ağaç Oymacılığı Ustacı Fikret Ergin projede emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söyledi.

   Şanlıurfa Belediyesi’nin bu projesi sayesinde; kentimize gelen yerli ve yabancı turistler Mevlevihane Çarşısı’ndaki işyerlerinde çok sayıda yöresel el sanatları ürünlerini satın alma fırsatı bulurken, yıllar içersinde kaybolmaya yüz tutmuş el emeğine dayalı zanaatkârlığın yaşatılmasına büyük katkı sağlamayı amaçlıyor.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.