banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Yılbaşında Mekkenin fethini kutladılar

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şanlıurfa Şubesi, Mekkenin fethinin 1380. yıldönümünü üç dilde okunan ilahilerle kutladı.

 

Yılbaşı gecesinde Hristiyanların kutladığı Noel bayramının aksine Mekkenin fethini bayram olarak kutlama etkinlikleri sürüyor.  Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesinin geleneksel hale getirdiği Mekkenin fethi kutlamaları, Şair Nabi Kültür Merkezinde yapıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte,  ilahiler söylendi. Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Fuat Keşküş yaptığı konuşmada, Geleneksel hale getirdiğimiz Mekkenin fethi programını Şanlıurfada gerçekleştiriyoruz. Temel gayesi insanlığa hizmet etmek olan Anadolu Gençlik Derneği, bu hedefini gerçekleştirmek için insanlık tarihi için önemli olan gün ve geceleri değerlendirmeyi kendisine bir vazife olarak görmüştür. İyinin, doğrunun, güzelin, faydalının ve adil olanın hakim olması için çalışırken, toplumumuzun talebi olan bu günleri de yad etmesi gerekiyor. İşte bu nedenle bu akşamı tüm vatan sathında Mekkenin fethi programı icra ettik dedi.

Daha sonra slayt gösteri ile Mekke’nin fethi gösterildi. Bunun ardından sahneyi Urfalı sanatçı Abdulcelil aldı.

Şair Nabi Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlik ilahilerin okunması, Kuran ı tilaveti ve şiirler ile kutlamalar sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.