banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

YGS Birincileri Altınla Ödüllendirildi
YGS 1 ve YGS 2’ de İl birincisi Doğa Kolejinden Şamil Şulul, YGS 3 ve YGS 4’te Doğa Kolejinden Konuralp Sağlam, YGS 5‘te Gap Anadolu Lisesi öğrencilerinden M.Abdülkadir Kısmet, YGS 6’da dereceye giren Şanlıurfa Fen Lisesi Öğrencilerinden Barış Uçaktürk, Okul Müdürleri öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala’yı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, “Ben öğrencilerimi başarılarından dolayı kutluyorum. Öyle ümit ediyorum ki bunlar gerekli çalışmalar yapmışlardır. Gerek okullarında gerekse dershanelerde hocalarını iyi dinlemişler, kendilerine bir hedef seçmişler ve bu hedefe ulaşmak için de gerekli gayreti göstermişlerdir. Ben film izlerken onlar test çözüyorlardı belki. Ben gezmeye giderken onlar test çözüyorlardı.  Büyük bir sabır ve gayretle çalışıp bu seviyeye gelmişler.”diyerek özellikle öğrencilere model olsun, örnek olsun diye mazide yaşadığı bir hatırasını anlatarak konuşmasını sürdürdü:

“Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı İsmet Öztürk -kulakları çınlasın- benim sevdiğim ve takdir ettiğim bir insandır kendisi. Onun odasında oturuyordum bir gün. Telefon geldi, dedi ki telefonda çocuğum için 15 günlük Türkiye turu teklifi var. Yeme içme tüm masraflar turu teklif eden telefondaki kurumdan. İyi, güzel dedim. Sonra benim yanımda hemen oğluna telefon açtı. Teklifi oğluna sundu ve çocuğun cevabı aynen şöyle: Ben bu geziye gidersem lise ikinin Matematiği bitmez, lise üçün Fiziği bitmez, lise dördün Edebiyatı bitmez ve 15 günlük geziyi reddetti. Ben de dedim ki Hocam yaz bunu bir kenara. Bu çocuk ilk yüz kişi arasına girecek. Evet, arkadaşlar, 100 altın çocuk listesinde adı çıktı bunun. Bu böyle bir şey, yani çalıştı. Elinin tersiyle gezmeyi, eğlenmeyi bir kenara attı. Hedefe ulaştı.

İşte Şanlıurfa’mızda bugün örneğini görüyoruz. Allah muvaffak eylesin, ben hem öğretmenlerimi ve müdürlerimi, özellikle anne ve babalarını yürekten kutluyorum. Ömür boyu başarılar diliyorum. Bu gençler kesin yola girmişler, kendilerine hedef koymuşlar ve o hedefe ulaşmak için de çalışmalarını yapıyorlar.

Şanlıurfa ilimizde böyle başarılı öğrencilerin çıkmasından son derece memnuniyet duyuyorum. İnşallah bunların başarıları diğer çocuklarımıza da diğer öğrencilerimize de isteklendirme açısından bir katkı sağlar. Bunlar örnek olurlar, onlar da bu ağabeylerinin izlerinden giderler diye düşünüyorum. Herkesi tebrik ediyorum, çocuklarımızı da kutluyorum. Allah onların yollarını ve bahtlarını açık etsin. Tabi bizim onlara çam sakısı çoban armağanı hediyelerimiz olacak, gönlüm ister ki her birine bir araba vereyim fakat bu imkân yok; ama benim gönlümdeki ve zihnimdeki yeriniz başkadır. Ağır başlılığınız, efendiliğiniz ve çalışkanlığınız çok önemlidir. Değerlere sahip ve değerlerini koruyan, inançlarına sahip çıkıp yaşayan gençler olduğunuzu hissediyorum. Yani böyle düşünüyorum. Zaten kuru kuruya bilgi bir şeyi ifade etmiyor. Bu eğer değerlerle, inançlarla desteklenirse zenginleştirilirse daha kalıcı olur. Sizin ağır başlığınızda, tevazuluğunuzda zaten bu yatıyor. 30 yıllık bir eğitimci olarak, uzun süredir yöneticiliğe hayatını adamış ve ayırmış birisi olarak bunu tahmin edebiliyorum bunu okuya biliyorum. Buna müsaade edin.”dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, nasihatlerle ve tavsiyelerle dolu konuşmasından sonra, dereceye giren öğrencilere birer altın takdim etti.

Ödüllerin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, öğrenciler ve okul müdürleri hep birlikte günün anısına bir hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.