banner2
Öne Çıkanlar karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Nicolò Zaniolo KCCA FC Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy

Yeşilay istişaresinde acı gerçek; Urfa’da 1500 uyuşturucu kullanan yakalandı VİDEO

Yeşilay Cemiyeti’nin Şanlıurfa Temsilciliği’ne getirilen Ressam Muharrem Çelik, yaklaşık bir ay önce yaptığı faaliyet planlaması çalışmalarına büyük bir katılım sağlanan toplantı ile başladı.

 

Toplumu hızla çürüten zararlı alışkanlıklara karşı savaş ve bunlara karşı alınacak önleyici tedbirlerin istişare edildiği toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Sosyolog Mahmut Kaya, Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli ve Harran Üniversitesi, Emniyet Müdürlüğü, Şanlıurfa Valiliği, Sağlık Müdürlüğü, Şanlıurfa Belediyesi temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Üniversite öğrenci temsilcileri, gazeteciler, yazarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de yer aldığı istişare toplantısında, Şanlıurfa’daki bağımlılık durumu, risk unsurları ve önleyici tedbirler masaya yatırıldı.

Toplumun zararlı alışkanlıklardan kurtulması için en önemli çalışmanın önleyici tedbirler olduğu konusunda görüş birliğine varan katılımcılar, Yeşilay Şanlıurfa Temsilciliği’nin bir dizi faaliyet planlaması yapmasını kararlaştırdılar.

Yeşilay Cemiyeti’nin zararlı alışkanlıklarla mücadelede oldukça etkili tecrübelere sahip olduğunu ve bu tecrübelerin topluma yansımasında üzerlerine büyük görevler düştüğünü belirten Muharrem Çelik, bu ve bundan sonraki toplantılarda edinilecek fikirlerin değerlendirileceğini söyledi.

Toplumun zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasının temelinin eğitim-öğretim olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ise, “Çocuklarımızın kötü alışkanlıklara başlama nedenlerinin başında sevgi ve ilgi yetersizliği bulunuyor. Manevi ve ahlaki olarak gelişmeyen toplumlar, zararlı alışkanlıklarla boğuşuyor. Bunun için, biz eğitimcilere büyük görevler düşüyor” dedi.

Pala,  Yeşilay Cemiyeti’nin faaliyetlerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak destek vereceklerini de söyledi.

Emniyet temsilcisi ise; “Bu yıl Şanlıurfa’da 1500 uyuşturucu kullananı ve satan kişi hakkında işlem yapıldı” diyerek uyuşturucu müptelası kişilerin tahminen 6 bin civarında olduğunu sözlerine ekledi.

 

Hazırlayacakları faaliyet planı ile kentte çeşitli etkinliklere başlayacaklarını söyleyen Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Temsilcisi Muharrem Çelik, “Temsilciliğimizde toplumun her kesiminden seçkin kişiler gönüllü olarak görev yapmaya hazırlar. Yaptığımız bu ilk toplantı ile edindiğimiz görüşleri bir araya getirerek derleyecek ve bir dizi eylem planı uygulamaya koyacağız. Bugün burada bulunan tüm resmi kurumlarımız faaliyetlerimize destek vereceklerini beyan ettiler. Biz de onlardan aldığımız güçle toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirecek, Şanlıurfa’da gençleri zararlı alışkanlıklardan koruyacak tedbirleri uygulamaya koyacağız” diyerek toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

Ömer Faruk Gözoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen toplantı, zaman zaman renkli esprilere de sahne oldu. Edebiyatçı Eyyüp Azlal, Türkçe’nin doğru kullanılması gerektiğini ifade ederken, “Sigara içilmez, çekilir. Çünkü içilen bir duman yoktur. Duman ancak çekilebilir, İngilizce’deki drink ve smoking kavramları ile bu ayrıdır” diyerek, dilin kullanılmasının önemine dikkat çekti.

Ömer ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.