banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Yasin Börü ve arkadaşları Midyat'ta anıldı

HDP'nin sokağa çıkma çağrısıyla yaşanan 6-7 Ekim olaylarında PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları Midyat Azim Der tarafından Kocatepe İlköğretim Okulu’nun konferans salonunda düzenlenen programla anıldı.

Sunuculuğunu Enes Çelik’in yaptığı program, Hafız Zeki Türnek’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 6-7 Ekim katliamının anlatıldığı sinevizyon gösterimi katılımcılara duygulu anlatş yaşattı. Programa katılan Batman Rehber İlahi Grubu, 6-7 Ekim şehitlerinin konu alındığı ilahi ve ezgileri seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Batman İmam-Hatip Der Başkanı Molla Osman Tayfur, yaşanan olayların yaşanan vahşete değinerek İslam’a ve dindarlara düşman bir nesil yetiştirildiğini söyledi.

Teyfur konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sosyalizmin pençesine düşmüş bir zihniyetin yetiştireceği nesil bu kadar olur ancak. Kin, nefret duygusuyla yetişen bu nesil, kendilerinden olmayanlara yaşam hakkı tanımama ilkesizliğiyle davranmaktadırlar. Bu ruh halini taşıyanlardan kimseye fayda gelmez. Bunlar herkes için tehlike oluşturuyorlar. Başta bölgemiz olmak üzere bu zihniyeti taşıyanlar hakim oldukları yerlere huzur getirmeyecekler. Çünkü merhamet duyguları yoktur. Bu nesil dine, örfe, kudsiyete, namusa ve değerlerine düşmandır. Bu nedenle herkes bunlara karşı önlemini almalı, onlardan desteğini çekmelidir. Yoksa her geçen gün bunlar virüs gibi çoğalırlar."dedi.

“Huzur İslam kardeşliğindedir”
Adı ne olursa olsun tüm İslami gurupların İslam kardeşliğini tesis etmesi gerektiğini vurgulayan Teyfur Hoca, "Çok geç olmadan, bu bozuk ve dine düşman neslin İslami bir terbiye ile donatılıp topluma faydalı bireyler olmaları için çalışma başlatılmalıdır. Bu konuda âlimlerin öncülük yapması gerekir. Devlet de neslin bozulmasına sebep olan şeyleri ortadan kaldırmalıdır. Müslümanca yaşamak isteyen herkes bu vahşeti iyi tenkit etmelidir. Duyarlı Müslümanları topyekûn ortadan kaldırmaya kalkıştılar. Müslümanlar olarak İslam kardeşliğini pekiştirmeli ve birbirimize sahip çıkmalıyız. Ancak bu şekilde memlekete huzur ve barış gelir. Aksi halde bu topraklar nice vahşetlere gebedir.” şeklinde konuştu.

Program, sanatçıların seslendirdikleri ezgi ve ilahileri müteakiben M. Sait Başaran Hocanın yaptığı dua ile son buldu.  (Süleyman Tunç - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.