banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!..

Şanlıurfa Eyyubiye bölgesinde eğitim faaliyetlerinde bulunan lise öğrencilerine yönelik 15 bayan ve 15 erkek öğrenci olmak üzere Eyüp göncü lisesi, Gazi lisesi, Gap kız teknik ve meslek liselerinden seçilen öğrenciler "Genç Yıldızlar" adı altında tiyatro grubu oluşturdu.

05.09.2012 tarihinde yetenekli ve istekli olan öğrencilerden Eyüp Göncü Lisesi çok amaçlı salonunda seçmeler yapıldı. Seçmeler sonucunda oluşturulan 30 kişilik öğrenci grubuna 08.09.2012 tarihi itibari İle tiyatro konusunda bilgi sahibi olan  Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tiyatro eğitmeni Polis Memuru H. Serkan GÜVEN tarafından tiyatro eğitiminde diksiyon, drama, doğaçlama, sahne oyunculuğu, etkili iletişim, kendini iyi ifade etme ve özgüvenin kazanılması konusunda temel tiyatro oyunculuğu eğitimi verilmeye başlanmıştır. Eğitiminden sonra oynanması uygun görülen "Yarınlara Geç Kalmadan" oyun provalarına geçilerek çalışmalar bitiminde il merkezinde daha sonra ilçelerimizde sonrasında ise İl Emniyet Müdürlüklerin talepleri üzerine il dışı turnelere gidilerek oyun sergileneceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü; "Ayrıca öğrencilerden 15 bayan ve 15 erkek öğrenci olmak üzere tiyatro grubu öğrencilerimizin adaptasyonu ve motivasyonunu güçlendirmek amacıyla oyunculuk tecrübesini kazandırmak adına tiyatro grubunun 10/11/2012 tarihinde Gaziantep gezisinde hayvanat bahçesi daha sonra tarihi ve turistik yerleri gezilerek sorasında Gaziantep Devlet Tiyatrosuna götürülerek AH-U ZELHA oyunu izlettirilmiş, oyun sonrasında tiyatro sanatçıları ile beraber oturup, sohbet etmişlerdir. Oyunculuk hakkında bilgi alış verişi yapılmıştır.

Aynı kapsamda Genç Yıldızlar Tiyatro grubunun 01 -02/12/2012 tarihlerinde Adıyaman, Malatya gezisi ve Tiyatro etkinliğine götürülerek İzmir devlet tiyatrosundan gelen oyun izlendikten sonra tiyatro sanatçıları ile tiyatro Öğrencileri beraber görüşmeleri sağlanmıştır.

25/01/2013 Cuma günü saat:20.00’da DSİ Konferans Salonunda Genç Yıldızlar Tiyatro grubunun oynayacağı "Yarınlara Geç Kalmadan" oyunu gösterime başlamış olup, 27/01/2013 Pazar günü saat:20.00’da ise DSİ Konferans Salonunda halkımıza ücretsiz sunulacaktır." dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.