banner2
Öne Çıkanlar teog news futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Trendyol 1. Lig doğayla uyumlu

Yapımcı Savaş Uğurlu Göbeklitepe'yi Moda İle Buluşturucak

Şanlıurfa'daki tarihi ören yerinde bulunan hayvan figürlerinden yola çıkılarak tasarlanacak 30 kıyafet, düzenlenecek defileyle beğeniye sunulacak Yapımcı Savaş Uğurlu: "Ören yerinde bulunan hayvan figürlerinin tamamını özel bir gayretle modayla buluşturacağız. Amacımız, ülke olarak sahip olduğumuz potansiyelimizi ortaya çıkarmak, insanlığın faydasına sunmak"

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe'de bulunan dikili taşların üzerindeki hayvan figürlerinden yola çıkılarak tasarlanacak kıyafetler, düzenlenecek kültür defilesinde sergilenecek.

Şehri Medeniyet Kültür Projesi yürütücüsü, Medyadoktoru firmasının yapımcısı Savaş Uğurlu,  yaptığı açıklamada, Şanlıurfa Göbeklitepe'de 17 Nisan 2019'da büyük bir organizasyon gerçekleştireceklerini söyledi.

Uğurlu, tarihi ören yerinin dünyaya tanıtılmasına katkıda bulunmak istediklerini dile getirerek, Göbeklitepe'deki taşlarda bulunan hayvan figürlerinden esinlenerek dev bir defile hazırladıklarını bildirdi.

Tasarımcı Aylin Yılmaz'ın 30 ayrı hayvan figürünü kullanarak tasarladığı giysilerin yer alacağı defilede 30 mankenin görev yapacağını ifade eden Uğurlu, Göbeklitepe'yi modayla buluşturacak olmanın heyecanını yaşadıklarına ifade etti.

Uğurlu, "Ören yerinde bulunan hayvan figürlerinin tamamını özel bir gayretle modayla buluşturacağız. Göbeklitepe'de Aslan, yılan, kertenkele ve birçok ilginç figür var. Modellerin üzerinde özveriyle çalışıp tek tek kullanacağız. Dönemin kıyafetlerini giyilebilir duruma getireceğiz. Günümüze uyarlayınca bunu birçok insanın da giymeye başlayacağını düşünüyoruz. Biz bunu tanıtmak ve modayla bütünleştirmek istedik. Modayla bütünleşince de bu kıyafetler yurt dışından gelenlerin de ilgisini çekecek ve iyice giyilebilir bir hal alacaktır." diye konuştu.

- "Projeler yerelde kalmamalıdır"

Hazırlıkların yaklaşık 9 aydır hummalı bir şekilde devam ettiğini anlatan Uğurlu, bu kapsamda birçok arkeoloji ve tarih uzmanının görüşlerine de başvurduklarını söyledi.

Uğurlu, gayelerinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yılı turizmde "Göbeklitepe Yılı" olarak ilan etmesinin ardından yıla yakışır bir organizasyonu kamu ve özel kuruluşların desteğiyle gerçekleştirmek olduğunu belirtti.

Göbeklitepe'nin insanlıkla paylaşacağı çok daha fazla değerinin olduğunun her geçen gün daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Uğurlu, şunları kaydetti:

"Amacımız üzerimizdeki küllere üflemek, ülke olarak sahip olduğumuz potansiyelimizi ortaya çıkarmak, insanlığın faydasına sunmaktır ve ülkemizin bu değerlerinin dünyaya anlatılmasına katkı sağlamaktır. Hedefimiz geleceği ve büyük potansiyeli olan tarih, kültür, barış ve huzur şehri Şanlıurfa topraklarında bulunan Göbeklitepe'yi el birliği ile bugünkünden daha iyi noktalara daha ileriye taşımak için çalışmalar yapmaktır. Başta Göbeklitepe olmak üzere birçok önemli kültür ve medeniyete sahibiz. Bu tür yerleri tüm dünyaya tanıtmak istiyorsak küçük projeler yerine daha kapsamlı işler yaparak ülkemize yabancı turisti ve basını daha fazla çekebiliriz. Projeler yerelde kalmamalıdır."

Uğurlu, organizasyona çok büyük süprizlerin olacağınıda belirterek, ulusal basının yanı sıra birçok uluslararası medya kuruluşunun temsilcilerinin de katılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
pluto trust corporation 4 yıl önce

biz pluto güven şirketiyiz,% 3 faiz oranında kredi sunuyoruz. kredi arıyorsanız, daha fazla bilgi için bize ulaşın.