banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

VII. Halil İbrahim Buluşmaları Başladı


Saray önünden başlayan yürüyüş Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Milletvekilleri Abdülkerim Gök ve Mahmut Kaçar, bir çok ülkeden gelen davetliler  ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.
Renkli görüntülerin yaşandığı yürüyüşte çevredeki vatandaşlar da yürüyüştekileri selamlayarak yürüyüşe katılanları menzillerine uğurladı.
Balıklıgöl platosuna ulaşan kortej, amfi tiyatrodaki etkinlikleri izlemeye gelen vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Amfi tiyatrodaki etkinlikler İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşu ile başladı. Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık tarafından ise açılış duası okundu. Etkinlikler, hazırlanan kısa filmin konuklara sunulmasıyla devam ederken hazırlanan film vatandaşlardan beğeni gördü.
Etkinliklerin açılış konuşmalarında kürsüye gelen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç: “Dünyanın değişik yerlerinden gelen bütün İbrahimilere hoş geldiniz” diyerek amfi tiyatrodakileri selamladı. “Allah’a şükrederek sözlerime başlıyorum” diyen Vali Güvenç, “Bu güzel akşamda Tunus’tan, Bosna’dan, Bahreyn’den, Cezayir’den, dünyanın değişik yerlerinden iyilik için, dostluk için, kardeşlik için, barış için İbrahimi olanlar Şanlıurfa’da. Bütün mazlum dünyada iyilik için yaşayanlar, barış için Şanlıurfa’da Hz. İbrahim’in gölgesinde dua ediyor. Mısır’da da Suriye’de de Arakan’da da akan insan kanı dursun, Müslümanların artık yüzleri gülsün” dedi.
“Bu kadim şehir, İbrahim’in şehri bu güzel etkinliğe 7. Kez ev sahipliği yapıyor diyerek konuşmasına devam eden Vali Güvenç, “dilleri, dinleri ne olursa olsun, insan sevgisi varsa, merhamet sahibi iseler, müşküle, fukaraya el uzatıyorlarsa onları buraya çağırıyor ve ödüller veriyoruz. İnşallah Şanlıurfa’nın tüm insanlarının katılımıyla bu güzel hareket çığ gibi büyüyecek, önümüzdeki yıllarda bu etkinlik tüm dünyada nam salacak. Bütün iyilik hareketlerinin yolu bu şehirden geçecek çünkü iyiliğin kalbi Hz. İbrahim’dir. Yedincisini yapıyoruz, yetmişincisini de yapacağız. Bir kez daha dünya bizim medeniyetimize şahitlik yapacak çünkü bizim medeniyetimizde Fırat’ın kenarında kurtla kuzunun bir arada yaşaması vardır” dedi.
Konuşmasının sonunda Vali Güvenç, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek “Bu yolda emek verenlere, hizmet edenlere selam olsun” sözleriyle konuşmasına son verdi.
Öte yandan etkinliklerin açılış konuşmalarında Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Milletvekilleri Mahmut Kaçar ve Abdülkerim Gök de birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından barışı temsilen gökyüzüne beyaz güvercinler bırakıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.