banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Van'da Hadis Yarışması için işbirliği protokolü imzalandı

Van Bilgi Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, ‘Ufka Yolculuk’ adıyla düzenleyeceği Hadis yarışması için Van Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ile il Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladı.

Türkiye ve dünya geneliyle aynı anda Bilgi Derneği proje ortaklığında Van'da da tertip edilecek olan  ‘Ufka Yolculuk-4’ Hadis Yarışması, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar’ın “Riyazü’s Salihîn’den 1001 Hadis Seçkisi” kitabından seçilecek sorularla 3 Nisan 2016 pazar günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda Ufka Yolculuk Van Tertip Heyeti, Van Müftülüğü ziyaret ederek işbirliği protokolü imzaladı.

Burada bir konuşma yapan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, gençliğin eğitimi ve okumanın önemi üzerinde durdu. Kurum olarak desteklerinin tam olduğunu dile getiren Arvas, yarışmanın gençlere ulaştırılması ve Hadis okumalarının önemli olduğunu söyledi.

Buradan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne geçen heyet, Müdür Nevzat İnanç tarafından karşılandı.

Burada konuşan Nevzat İnanç ise Gençlik Merkezlerinin önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade ederek, Kütüphane ve gençlik merkezlerinde Hadis kitabının yer almasının önemine dikkat çekti.

Gençlik Merkezleri koordinasyon Müdürü Sunullah Ercek, 8 adet gençlik merkezinin hepsinde yarışmanın tanıtım ve kayıt çalışmalarının yapılabileceğini, ayrıca her türlü çalışmaya da açık olduklarını belirtti.

Son olarak İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ile görüşen heyet buradan da tam destek aldı.

Van Bilgi Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Doç. Dr. Tahir Kahraman, destekleri dolayısıyla kamu kurum yetkililerine teşekkür ederek, yarışmaya kayıt ve bilgi için www.ufkayolculuk.com adresinin ziyaret edilebileceğini ifade etti. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.