banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Valilikten Eğitim Bir Sen'e cevap

Şanlıurfa Valiliğinden açıklama geldi. İşte cevap;

Eğitim kurumu müdürlerinden bulundukları eğitim kurumunda beş yıllık çalışma süresini tamamlayanların görev yerlerinin, il içinde aynı veya daha üst tipteki eğitim kurumları olacak şekilde tercihleri dikkate alınmak suretiyle yapılacak değerlendirme sonucu puan üstünlüğü esasına göre değiştirileceği Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin 22. Maddesinde hüküm altına alınmıştır. Ayrıca, Personel Genel Müdürlüğü tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen 23.06.2010 tarih ve 31131 sayılı yazıda da, zorunlu yönetici atamalarıyla ilgili iş ve işlemlerin Temmuz-Ağustos döneminde tamamlanması gerektiği belirtilmiştir. Valiliğimizce iş ve işlemler zikredilen yasal düzenlemeler çerçevesinde ve takvimi içerisinde sürdürülmektedir.

 

Konunun hassasiyetine binaen ilgili komisyon tarafından yapılan işlemlerinin usulüne uygun yapılıp yapılmadığı Valiliğimizce ayrıntılı olarak incelenmektedir. İnceleme işlemi tamamlandığında onaylanacaktır. Okulların kapalı durumda bulunduğu Yaz tatili döneminde olmamız nedeniyle İlimiz Eğitim-Öğretiminin aksaması da söz konusu değildir. Kamuoyuna rotasyon olarak yansıyan zorunlu atama işlemi sonucunca İlimizde halen görev yapmakta olan yöneticilerimizin olumlu ya da olumsuz etkilenmesi söz konusu olabilir. Ancak, İlimizde birlikte görev yaptığımız, mesaimizi paylaştığımız tüm idarecilerimizin bu yer değiştirmelerin ilgili yönetmeliğin amir hükmü gereği yapıldığını bildiğine ve bu yer değişikliğinin İlimiz eğitim-öğretimine herhangi bir olumsuz etkisinin olmayacağına inanıyoruz. Eğitime gönül vermiş, bunu kutsal bir görev addetmiş, sevgili eğitimcilerimizin çabalarıyla ilimiz eğitimini istenilen noktaya getireceğiz.

 

Şehrimizde, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan tüm sorunların temelinde eğitim yetersizliğinin yattığı aşikârdır. Bu itibarla tüm çabamız ve gayretimiz; eğitimi yaygınlaştırmak, bu alanda yaşanan problemleri asgariye indirmek ve eğitim kalitesini artırmaktır. Bunun yolunun da, tüm hemşehrilerimizle el ele, omuz omuza, gönül gönüle çalışmaktan geçtiğini düşünüyor, bu anlamda çıktığımız kutlu yolda hemşehrilerimizin bizi yalnız bırakmayacağına inanıyoruz.

 

Bu kapsamda, okul müdürlerimizin zorunlu yer değiştirme işlemleriyle ilgili eğitim sendikaları elbette konuyla yakından ilgilenecekler ve düşüncelerini kamuoyuna aktaracaklardır. Ancak dün, bir eğitim sendikamız tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama; eğitimde gösterilen hassasiyetlere ve de en önemlisi “eğitimci” kimliğine denk düşmemektedir.

 

Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.