banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Vali Okutan;

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan himayelerinde başlatılan “Işığımı Arıyorum, Okuyorum” kampanyası kapsamında il genelinde vatandaşlar ve kamu personeli arasında en çok kitap okuyanlar Vali Nuri Okutan tarafından kura çekimi sonucunda cumhuriyet altını ile ödüllendirildi. 

 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda 3 bin sayfanın üzerinde kitap okuyanların katılmaya hak kazandığı kura çekimine Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Vali Yardımcısı Tayfur Elbasan, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, kamu çalışanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Kura çekimi öncesinde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Okumanın Şanlıurfa’ya yakıştığını belirterek, “Şanlıurfanın okuması kendi kimliğini, tanımasına, bilmesine, yol açıyor. O bakımdan bu faaliyetin ilimize ve ülkemize güzellikler getirmesini temenni ediyorum.

 

Okumak insanı gerçeğe götürür. İster matematik, ister kimya, isterseniz fizik okuyun. Onun için hemen şurada Haranda hem felsefe, hem fizik, hem mantık, matematik okutulmuş ve bizim bu gün içinde bulunduğumuz dünyada söylenenler aslında burada söylenmiş. Matematik de, fizik de,  gök bilimi de aynı yere götürür. Hatta musiki de aynı yere götürür. Çünkü bir tek doğru var. Matematikte bir noktadan sonsuz doğrular geçer. Doğruyu gönülden gönüle uzanan bir şey olarak sayarsanız; bütün yollar Allah’a çıkar. Hangi dalda olursa olsun okumak gerekir. Onun için okumak, öğrenmek gerekir. Öğrendikçe cehalet azalacak, bilgiye daha çok susayacaksınız. Öğrendikçe kendi yerimizi ve kendimizi tanıyacağız. Dünya sistemi ve sistemdeki yerimizi tanıyıp, gücümüzü doğru kullanacağız. Birbirimizle doğru ilişkiler kuracağız ve bereketi artacak. Bu işin hayatımıza da tat getirecek. Bu yüzden doğruyu öğrenmemiz ve bunun için de bol bol ne olursa, hangi branştan olursa olsun okumamız gerekiyor” dedi.

 

 İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise, okumanın önemine değinerek kampanyanın başlamasını sağlayan başta Vali Nuri Okutan olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından 50 kişi arasından Vali Nuri Okutan tarafından yapılan kura çekimi sonucunda İl Çevre ve Orman Müdürlüğünden Süleyman Küçük, İl Yazı İşleri Müdürlüğünden Mehmet Karadeniz ve DSİ XV. Bölge Müdürlüğünden Güler Altuntaş ile vatandaşlar arasından Feride Eken, Abdülkadir Bal ile İlknur Korkmaz adlı bayan cumhuriyet altını aldı.  

 

Bu arada Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan ödül töreni, iki ayda bir yapılıyor. Önümüzdeki günlerde de devam edecek olan uygulama ile yine vatandaşlar ve kamu görevlileri arasında en çok kitap okuyanlar Cumhuriyet altını ile ödüllendirilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.