banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Vali Küçük Milano Expo 2015 Tanıtımına Katıldı

Kısa adı Urfam olan Urfa Medeniyet Turizm Araştırma Merkezi tarafından organize edilen toplantıyla Şanlıurfa’daki karar mercileri ve Milano Expo 2015 Türkiye pavyonunu organize eden profesyonel ekip bir araya getirildi.

“Gezegeni beslemek, Yaşam İçin Enerji” teması ile 1 Mayıs 2015’te başlayarak 6 ay boyunca devam edecek olan organizasyon için yapılan toplantıda, ilk olarak Milano Expo 2015 Türkiye Organizatörü DDF genel Müdürü Arhan Kayar tarafından katılımcılara bilgi verildi.

Altı ay boyunca devam edecek olan Milano Expo 2015’e toplamda 20 milyon kişinin katılması bekleniyor. Milano Expo 2015’te Türkiye 4 bin 170 metre karelik bir alanda tanıtım yapacak olup bu alan Türkiye’yi sahip olduğu tanıtım alanı bakımından beşinci ülke durumuna getirecek.

Toplam 147 ülkenin yer alacağı organizasyon için toplantıya katılanların da görüşlerinin alındığı bölümde Vali İzzettin Küçük; organizasyonda Göbeklitepe’nin ön plana çıkarılmasının Şanlıurfa açısından daha önemli olduğunu belirtti. Göbeklitepe ile birlikte Mozaiklerin ve Şanlıurfa mutfağının da farka yaratacağına inandığını aktaran Vali Küçük, yöresel kıyafetlerin de görsel bakımdan zenginlik katacağını dile getirdi.


Nevali Otelde düzenlenen toplantıya Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Vali yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İnan, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Sağlık Eski Bakanı Bülent Akarcalı, organizatör firma yetkilileri ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.