banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

Vali Küçük, Göbeklitepe'de incelemelerde bulundu

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 12 bin yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe'de yapılan sosyal donatı alanları yapım işlerini yerinde inceledi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, yapılan sosyal donatı alanları yapım işlerini yerinde inceledi. 

İncelemeleri sırasında Vali İzzettin Küçük’e İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aydın Arslan tarafından bilgi verildi. 2013 yılı Aralık ayında Kültür ve Turizm Bakanlığının sağladığı 1 milyon TL’yi aşkın bir ödenekle ihale edilen Göbeklitepe sosyal donatı alanlarında çalışmaların devam ettiği belirtildi. 

İhale kapsamında yapılan ahşap traversler yolların ve çelik konstrüksiyon çatı uygulamalarının %95’i tamamlanırken, alan içerisinde hareket edecek elektrikli servis araçlarının otopark düzenleme işi ve servis duraklarının ise tamamlanma aşamasına geldiği kaydedildi. 

Yakın zamanda tamamlanacak olan Sit alanı sınırları içerisindeki güvenlik ve satış üniteleri prefabrik uygulamaları ve güvenlik kamera sistemlerine Vali İzzettin Küçük’ün talimatı ile Göbeklitepe karşılama merkezinde cephe iyileştirme, otopark uygulaması ile araç bariyer sistemleri eklenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca projede yer alan modern WC ile içecek ve hediyelik eşya satış standının hizmete alındığı ve Kasım 2014 tarihinde çalışmaların bitirilmesinin planlandığı belirtildi. 

Açıklamasının sonunda Vali Küçük, yapılan çalışmaların bitirilmesiyle Göbeklitepe’nin Şanlıurfa’nın önemli turizm merkezlerinden biri olacağını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.