banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Vali Güvenç, Yerli Ve Yabancılar Birlikte Yatırım Yapabilir- Video'lu



Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ticaret, Ekonomi ve Tarım Bölümü, Başkanı Michele Villani ve üyelerini kabul eden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın çok önemli potansiyellere sahip olduğunu belirterek, yerli ve yabancı yatırımcıların birlikte yatırım yapabileceği bir alana sahip olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret eden AB Türkiye Delegasyonu Ticaret, Ekonomi ve Tarım Bölümü Başkanı Michele Villani, burada Vali Güvenç ile bir süre görüştü.

Daha sonra Vali Güvenç ve Başkan Villani AB Delegasyonu üyeleriyle Valilik Toplantı Salonunda bir araya geldi. Heyeti Şanlıurfa’da görmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa hakkında bilgi verdi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın gerek kültürel ve gerekse tarihsel konumu itibariyle son dönemde yapılan çalışmalarla önemli bir kent olduğunu söyledi. Üç kutsal ve tek tanrılı dinin atası sayılan Hz. İbrahim’in bu şehirde doğduğuna işaret eden Vali Güvenç, bunun dışında da Tevrat’ta, İncil’de ismi geçen 8 peygamber bu şehirde yaşadığını aktardı.

11 bin 500 yıllık tarihe sahip olan Göbeklite’nin önemine de vurgu yapan Vali Celalettin Güvenç, “Tarihsel ve Kültürel bu değerlerinin yanında Şanlıurfa’nın şu anda sulanabilir arazisi 512 bin hektar. Atatürk Barajıyla bu alanları sulamaya başladık. Atatürk Barajından 26 km mesafeden tünellerle sulama yapılmaktadır. Dolaysıyla yakın gelecekte burası çok önemli bir tarımsal üretime sahne olacak ve bunun paralelinde de tarımsal ürüne dayalı sanayi gelişecektir” dedi.

Vali Güvenç, “Şu anda yıllık 10 bin ton kapasiteli bir salça fabrikası özellikle ihracata yönelik çalışmalarını sürdürüyor. İki tane organize sanayi bölgesi kurmuş durumdayız bunlar yatırımcıya tahsis edebileceğimiz alanlar. Ayrıca bölgemiz hükümet tarafından alınan teşvik kararıyla birinci derece teşvik kapsamında olan bir ildir. Dolaysıyla yabancı yatırımcılarla yerlilerin birlikte yatırım yapabileceği bir alandır. Yine çok önemli olarak gördüğüm bölgede yatırımcıyı rahatsız edebilecek terör olayları yoktur. Dolaysıyla yatırımcı endişelendirecek herhangi bir sorunumuz yoktur. Otoban yollarımız, limanlara yakınlığımız ve hali hazırda Gaziantep ile İç Anadolu’dan gelen demir yolumuz Ceylanpınar’a bağlanmaktadır” dedi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç Şanlıurfa’nın coğrafi konumu hakkında harita üzerinde ilçelerin konumları ve önemleri hakkında bilgi verdi. Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi olduğunu söyleyen Vali Güvenç, yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük 7 ili, nüfus yoğunluğu itibariyle de 9 ili olduğunu bildirdi.

Heyet Başkanı Michelle Villani ise, Şanlıurfa’da ve bölgede yapılan yatırımlar hakkında bilgi almak için Avrupa Birliği ülkelerinden temsilcilerin bulunduğu heyetle Şanlıurfa’ya geldiklerini belirtti. Şanlıurfa’nın ekonomik potansiyelleri ve yapılan yatırımları yerinde görmek istedikleri için Şanlıurfa geldiklerini belirten Villani, Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel yapısı ile tarım ve sanayi potansiyelleri önemli bir şehir olduğunu vurguladı.

www.balikligol.com


AB Delegasyonu Valilikte balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.