banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Vali Güvenç ve Başkan Çiftçi okulları incelediler
Karaköprüde yaptığı çalışmaları slayt gösterisi ile destekleyerek konuşan Çiftçi; Karaköprü çok hızlı bir şekilde büyüyor. Bu nedenle çalışmalarımız çok hızlı” dedi.



Daha sonra Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in katılımı ile kahvaltı yapıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!...




Kahvaltının ardından Karaköprü Beldesi’nde yeni yapılan okulları gezen Vali Celalettin Güvenç’e, Karaköprü Belde Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin de eşlik etti.



Anadolu ve Sağlık Meslek Lisesi ile Anadolu Lisesi’ni Karaköprü Belde Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ile basın mensupları birlikte gezdi.



Yeni yapılan okulları oldukça beğendiğini söyleyen Vali Güvenç, daha sonra Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ne geçti. Burada okulu gezen Vali Güvenç, okulun pansiyonunda kalan öğrencilerle de sohbet etti. Öğrencilere bir ihtiyaçlarının olup olmadığı ve pansiyondan memnun olup olmadığını soran Vali Güvenç, öğrencilerin talebi üzerine antrenman yapmalarına olanak sağlayacak spor salonunun yapılması için gerekli çalışmaların ve başlatılacağını söyledi.





GENÇ KIZLAR EĞİTİME YENİDEN BAŞLADI

Öğrencilerden spora ve derslerine önem vermelerini isteyen Vali Güvenç, öğrencilerle sohbetinin ardından Karaköprü Çok Programlı Lise’ye geçti. Burada da incelemelerde bulunan Vali Güvenç buradan ayrılarak Karaköprü Kız Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.



Karaköprü Kız Anadolu Lisesi’nin bünyesinde “Haydi Kızlar Açıköğretim Lisesi ile Yola Devam” SODES Projesi kapsamında eğitimlerine kaldığı yerden devam eden genç kızları dersliklerinde ziyaret eden Vali Güvenç, genç kızlarla sohbet ederek ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. Kızların projenin yılsonunda biteceğini ancak kendilerinin dört yıllık lise eğitimi sürecini tamamlamak istediklerini beyan etmeleri üzerine Vali Güvenç, “Siz okuyun. Biz sonuna kadar yanınızdayız” dedi.



Şanlıurfalı Kadınları Kalkındırma Derneği Başkanı Vildan Polat, 5 derslikte 100 kişilik kontenjanla projeyi hayata geçirdiklerini ancak 150 genç kızın daha okumak istediğini belirterek, projeye talebin fazla olduğunu Vali Güvenç’e aktardı. Bunun üzerine Vali Güvenç, hepsinin kaydının alınarak eğitime başlatılmalarını istedi. Projeye İl Özel İdaresi’nin kaynakları ile destek vereceklerini belirten Vali Güvenç, Şanlıurfa’da okulunu yarıda bırakan genç kızların burada eğitimini yeniden sürdürebileceğini bildirdi.



Başkan Vildan Polat, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, Şanlıurfa’nın her yerinden Açıköğretim Lisesinde okumak isteyen genç kızları aileleriyle görüşmeleri sonucunda yeniden eğitime başlattıklarını söyledi. Polat öğrencilere proje kapsamında servislerle evlerinden alınarak tekrar geri bırakıldığını ve aylık olarak 30 TL burs verildiğini bildirdi.



Genç kızların okuma isteğini görerek büyük bir mutluluk duyan Vali Güvenç, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.



Vali Güvenç yeni yapılan okulları gezi programını Güzelşehir Anaokulu ve yine Karaköprü’de bulunan Başarı İlköğretim Okullarını da gezerek tamamladı.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.