banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Vali Abdullah Erin’den Mevlid Kandili Mesajı

Peygamber Efendimizin doğum günü olan Rebiu’l Evvel ayının 14’üncü gecesinin 19 Kasım’ı 20’ye bağlayan gece olduğunu belirten Vali Erin, , bu yıldan itibaren Hicri takvime göre Mevlid Kandilinin içinde olduğu haftada “Mevlid-i Nebi Haftası” olarak etkinlikler yapılacağını hatırlattı.

Vali Erin, mesajında şunları ifade etti:

Yüce dinimiz İslamı bizlere öğreten, adalet, merhamet, hikmet ve muhabbet peygamberi Hz. Muhammed Aleyhisselam’ın dünyaya teşrifinin 1447. Yıl dönümünü idrak ederken, O’nu daha iyi tanımaya, anlamaya ve sünneti-i seniyyesini yaşamaya İslam ümmeti olarak en çok ihtiyacımızın olduğu zamanlar yaşamaktayız.

Sevgili Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili münasebeti ile, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve İl Müftülüğümüzün organizasyonu ile bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler icra edilecek, sempozyumlar, konferanslar, paneller düzenlenecek ve alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimizin örnek hayatından kesitleri hatırlayarak, günübirlik koşuşturmalar içinde ihmal ettiğimiz görevleri yeniden yapmaya başlamak için bir fırsat bulacağız.

Ahlakı Kur’an olan, hayatının her anındaki davranış ve tutumu, sözleri ve fiilleri bizim için örnek olan ve sünnet-i seniyyesi büyük hikmetler barındıran Peygamberimizi örnek almak, sadece onun giyindiği, oturduğu kalktığı, yürüdüğü, yediği içtiği şekli taklit etmenin çok ötesindedir. Yüce Rabbimizin bize emrettiği, O Yüce Peygamberin hayatında en müthiş şekilde yer alan güvenilirlik, doğruluk, şefkat, merhamet, insaf, vicdan, sabır, tevazu, adalet ve daha binlerce önemli insani haslete sahip olmaktır.

Her şeyiyle bizlere örnek olan Hz. Muhammed’in (S.A.V.) bir peygamber ve devlet başkanı olmasına rağmen, bulunduğu mecliste hizmet eder olması, insanlara ırk, dil, yaş, statü farkı gözetmeden değer vermesi, kuşu ölen küçük bir çocuğun evine kadar giderek ona başsağlığı dilemesi, bulunduğu makamlarda insanlara tepeden bakan, hor gören, bencil ve kompleksli kişiliklere çok şey anlatmaktadır.

İnsan olarak, lider olarak, baba olarak, arkadaş olarak, tüccar olarak, eş olarak tüm insanlığa örnek hayatıyla mesajlar veren O Yüce Peygamberin dünyaya teşrifinin yıldönümünde, yapılacak etkinliklere katılım sağlayarak, körelmeye başlamış hassasiyetlerimizi tazelemek için fırsat bilmeliyiz.

Bu vesile ile milletimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisiyle, Mevlid Kandilimiz ve Mevlid-i Nebi Haftamızın şehrimize, ülkemize ve gönül dünyamıza huzur, bereket ve selamet getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyor, tüm hemşehrilerimin kandillerini tebrik ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.