banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Üşüyoruz a valilikten yalanlama!

Şanlıurfa valiliğinden yapılan açıklamaya göre Üşüyoruz manşetiyle çıkan Türkiye gazetesinin haberi gerçekleri yansıtmıyor. İşte yapılan açıklama;

26.12.2010 (bugün) tarihli Türkiye Gazetesinin 1 ve 12’nci sayfasında yer alan “ÜŞÜYORUZ” başlıklı haberle ilgili olarak yapılan incelemede; haberde okulumuzda, okulun soba ve yakacak ihtiyacının olduğu, öğrencilerin evlerinden halı ve kilim getirdikleri; ayrıca oyuncaklarının da olmadığı gibi sıkıntılara yer verilmiştir.

Söz konusu 962 nüfuslu Böğürtlen Köyü birleştirilmiş ilköğretim okulunda 288 öğrencinin eğitim öğretim görmekte olup; ana sınıfı, 1, 2, 3, 4 ve 5’inci sınıflarda 6 şubede 2 ana sınıfı 4 sınıf öğretmeni ile hizmet vermektedir. Okulun 6, 7 ve 8’inci sınıflara giden 50 öğrenci de Küptepe İlköğretim Okuluna taşınmaktadırlar.

Haberde okulun ihtiyaçlarıyla ilgili fiziki yetersizlikler olduğuna dair bilgiler yer almıştır. Haber gerçeği yansıtmamakla birlikte, haber metninde geçen yakacak ve benzeri sıkıntılar Siverek Kaymakamlığınca 2010 – 2011 eğitim öğretimin yılının başlangıç aşamasında giderilmiş olup, şu anda bahsi geçen sıkıntılar bulunmamaktadır.

Okulumuzun tüm ihtiyaçları sene başında giderilmiş olup, söz konusu haberle ilgili fotoğraflar da okulların açıldığı ilk hafta ana sınıfı öğretmeni tarafından sene başında yardım amacıyla hayırseverlere gönderilen fotoğraflardan ibarettir.

Adı geçen okulda muhabir tarafından herhangi bir haber çalışması da yapılmamış, olup yeni bir fotoğraf da çekilmemiştir. Haberde kullanılan tüm fotoğraflar hayırseverlere gönderilen fotoğraflardan ibarettir. Fotoğraflar incelendiğinde tüm öğrencilerin kabansız olduğu, hatta yazlık kısa kollu giysili çocukların da bulunduğu açık bir şekilde görülmektedir. Bu durumda fotoğrafın okulların açıldığı ilk haftaya ait olduğunu göstermektedir.

Şu anda adı geçen okula ait anasınıfının taban halı döşemesi dâhil tüm ihtiyaçları sene başında karşılanmış, zamanında sobası kurulmuştur.

Şehrimizde okul öncesi eğitim, kızların okullaştırılması ve eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla bir dizi çalışma ve kampanyalar valiliğimiz tarafından yoğun olarak başlatılmış olup, bu çalışmalar devam etmektedir.

Türkiye’nin öğrenci yoğunluğu itibariyle dördüncü ili olan Şanlıurfa’nın eğitim ile ilgili sıkıntılarını gidermek hem teknik, hem fiziki ve hem de kalitenin geliştirilmesi için çalışmalar yapılmış olup, bu çalışmalar aynı zamanda ilin eğitim istatistiklerine yansımıştır.

İlimizde 2009 – 2010 eğitim öğretim yılında yüzde 23 olan okul öncesi eğitim oranı yüzde 74’e yükselmiş ve bu itibarla bakıldığında 2010 – 2011 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitim oranının daha da yükseleceği aşikârdır. Ayrıca okul öncesi eğitime büyük önem veren Valiliğimiz; ilimizin Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre planlamadan bir yıl önce okul öncesinde pilot iller arasına alınmasına ve bu alanda okullaşma oranında iller sıralamasında ilk 5’e girmesini sağlamıştır. Çalışmalarımız neticesinde 2010 – 2011 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitimde ilimiz Türkiye sıralamasında ilk 3’e gireceği değerlendirilmektedir.

Kamuoyunun bilgilerine sunulur. denildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.