banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Üsküdarlı hayırseverlerden Kepirce'ye okul

 TOGEM (Toplumsal Gelişim Merkezi) ve Üsküdarlı hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan Anaokulu Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Millet Vekili Müfit Yetkin, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Bozova Kaymakamı Mehmet Özel ve TOGEM başkanı Saadet Gülbaran tarafından eğitime açıldı.

Açılış töreninde Bozova Kaymakamı  Mehmet Özel  ve Şanlıurfa Milletvekili Müfit Yetkin yaptıkları konuşmalarda eğitimin ülkemiz ve şehrimiz için önemine değindi ve bu hayırlı hizmetlerinden ötürü Üsküdar Belediyesi'ne ve TOGEM yetkililerine teşekkür ettiler.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan konuşmasına Üsküdar Belediyesi'ne, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran'a ve anaokulunun açılmasında katkıda bulunan Çiğdem Kamer, Zehra Büyükekşi, Gönül Keçeci, Ayten Kolunsağ, Aysel Doğan, Fatma Doğan'a teşekkür ederek başladı. Vali Okutan konuşmasının devamında, "Zenginlikler ve güzellikler diyarı Şanlıurfa, tarih boyunca bu güzellikler üretmiş Halil İbrahim Bereketi'ni, zenginliğini literatürümüze kazandırmıştır. Türkiye'nin sulanabilir arazisinin % 11'i şehrimizdedir ve ülkemizin en bereketli topraklarına sahibiz. Şanlıurfa; birçok üründe, fıstık, pamuk, mercimek gibi Türkiye'nin en fazla üretenleri arasındadır, tarih, kültür ve turizm açısından önemli bir altyapıya sahiptir. Ancak sosyal göstergeler açısından durum bu paralellikte değildir. Şanlıurfa bunu hak etmiyor ve eğitimi devreye sokarak bu yüksek potansiyeli hayata geçireceğiz. Okul öncesi eğitimi ıskalamamız gerekiyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, çocuklarımız eğitimden alacaklarının % 70'ini 0-7 yaş arasında almaktadır. Bu da bize okul öncesi eğitimin ne kadar vazgeçilmez olduğunu göstermektedir. Okul öncesinde okullaşma oranları itibariyle ilk 5'nin içine girdik. Eksiklerimiz var ve tüm gücümüzle bu eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Kızların okullaşma oranlarında bu yıl önemli bir ivme kazandırdık. Defteri, kitabı, ilmi öne almalıyız. İlmi öne almalıyız ki, yüksek potansiyelimizi keşfedelim. Okuma faaliyetiyle, kendi değerlerimizi keşfedeceğiz, kendi değerlerimizi keşfederek Türkiye'yi keşfedip, güncelleyip, evrenselleştireceğiz. Bu paralelde daha gelişmiş bir Şanlıurfa ve daha gelişmiş bir Türkiye ortaya çıkacaktır. İstanbul'dan bize uzanan bu el önemli. Bizlere bu ayrıcalığı yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Burada yeni çiçekler yeşerecek" diyerek konuşmasını noktaladı.

http://balikligol.com/images/news/1791.jpg

Vali Okutan'ın konuşmasının ardından minik öğrenciler, halkoyunları ve ront gösterisi sergilediler ve gösteri esnasında tüm izleyiciler coşkuyla ve alkışla onları kutladı. Gösterinin Ardından anaokulu öğrencilerine getirilen oyuncaklar ve hediyeler, Vali Okutan ve TOGEM yetkilileri tarafından anaokullarında verildi. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan okul açılış için alana gelen kepirce sakinleriyle kısa bir süre sohbet ederek kendisine iletilen talepleri not aldı.

Açılış töreninin ardından yeni evli bir cifte TOGEM tarafından beyaz eşya hediye edildi. Yeni evli çifti ziyaret eden Vali Okutan, Mehmet Ali ve Pınar Elçi Çifti'ne altın takarak kendilerini hayırlı ve uzun ömürlü bir yuvaları olması dileğinde bulunarak kutladı.

Kepirce Köyü'nden Bozova merekeze geçen Vali Okutan ve beraberindeki heyet, Bozova Çok Amaçlı Salon'da TOGEM başkanı Saadet Gülbaran'ın merkezle ile ilgili yapılan etkinlikleri ve merkezin kuruluşunu aktardığı konuşmasını dinlediler. Burada yapılan sinevizyon gösteriminde Üsküdar'da yapılan etkinlikler aktarıldı. Salonu dolduran miniklerin Ay Yıldızlı Bayrağımızı ellerinde sallayarak Vali Okutan ve TOGEM'lilerle fotoğraf çektirdiler.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.