banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Urfayı Finalde Temsil Edecekler


22-26 Mart 2009 tarihleri arasında Malatya'da TÜBİTAK tarafından düzenlenen ve Doğu ve Güneydoğu İllerinin katıldığı Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması'nda; Şanlıurfa Fen Lisesi'nden 12. Sınıf Öğrencisi Bahadi Selim Budakin 77 proje içerisinde Matematik dalında bölge birincisi oldu. Ayrıca Biyoloji dalında ise yarışmaya Şanlıurfa Fen Lisesinden katılan Ahmet Aydın ve Bayram Fatih Büyükkılıç adlı öğrenciler de bölge üçüncüsü oldu.
TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmasında birinci olan ve Türkiye finallerinde Şanlıurfa'yı temsil edecek öğrenci ve öğretmenler ile Okul Müdürü Nihat Gürkan'ı makamında kabul eden Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin yaptığı açıklamada, "Matematik ve biyoloji dalında Malatya'da TÜBİTAK tarafından yapılan bölge yarışmasında dereceye giren öğrenci ve emek veren öğretmenlerimizi kutluyorum. Önemli olan bu çalışmalarda geldiğimiz noktayı çok iyi görüp geleceğe odaklanmaktır. Fen Lisesi öğrencisi olmak Fen Lisesi kimliği bu çalışmalarda en büyük katkıyı yapacak. O kimlikle daha güzel sonuçlara farklı sonuçlara kendimizi taşıyacağız. Önemli olan bulunduğumuz yerden çok daha ileri bir noktaya hem kendimizi hem kurumumuzu hem de çalışmaları taşıyabilmek ve performansımızı artırarak Ankara'ya göstermektir" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Şahin yaptığı açıklamanın ardından dereceye giren başarılı öğrencileri Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. Malatya'da matematik dalında birinci olan proje, 29 Nisan-05 Mayıs 2009 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak TÜBİTAK Türkiye Matematik yarışması finallerinde Şanlıurfa'yı temsil edecek.
İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.