banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Urfa'nın Yöresel Yemekleri Tanıtıldı

Turizm Haftası kutlamaları kapsamında Urfa’nın yöresel yemekleri tanıtıldı.

      Haleplibahçe’de Şanlıurfa Belediyesi’nin Koruma Amaçlı İmar Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen tanıtıma kentte bulunan Filipinli Sanayi Bakanı ve eşi de katıldı.

     Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Belediyesi’nin işbirliğinde 14 ayrı turistik işletmenin katkılarıyla hazırlanan etkinlikte Şanlıurfa'da Geleneksel Urfa Mutfağı’nın bir birinden lezzetli yemekleri ve mezeleri sergilendi.

       İçli köfte, Boranı, Semsek, çiğköfte ve daha birçok Urfa mutfağı yemekleri, iştahları kabarttı. Urfa mutfağı yöresel yemekleri, tanıtımın ardından davetlilere ikram edildi.

      Şanlıurfa Vali Nuri Okutan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Belediye Başkan Yardımcısı M. Fevzi Yücetepe ve Mustafa Aydın’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

      Şanlıurfa mutfağının çok zengin olduğunu belirten Vali Nuri Okutan, “Şanlıurfa mutfağı çok zengin. Gastronomi uzmanlarına göre Urfa mutfağının 800 çeşit yöresel yemeği olduğunu söylüyorlar. Ama en az biz 500 çeşidini biliyoruz. O yemeklerden ise sadece 15 çeşidi bulunuyor. Ama lezzetti tadımı, damak tadı çok ayrı.”dedi

      Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımıcısı M.Fevzi Yücetepe ise “Geçen yıl turizm haftasını valiliğimizde birlikte çeşitli etkinliklerle ortak bir şekilde kutlamıştık bu yılda aynı şekilde etkinliklerimiz devam ediyor. Her geçen gün Urfa turizmi belirli bir noktaya ilerliyor. İnşallah bu çalışmalar semeresini verecektir. Biz buna inanıyoruz.”ifadelerini kullandı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.