banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Urfalı hocadan camilerde alınan elektrik parasına tepki

Türkiye’deki camilerden ışık ve ses düzenlemelerinin elektrik tüketimlerinden herhangi bir ücret alınmazken ısınma, klima, pervane v.b şeylerden fatura tahsil ediliyor.

Camilere bedava elektrik uygulaması Turgut Özal döneminde başlatılmış ancak bu uygulama 2003'te yeniden kaldırılmıştı. Ardından camilere yüklü faturalar gelmeye başlamış ve bu durum hem cami cemaatinin hem de imamların tepkisini çekmişti.

Camilerden daha önce olduğu gibi elektrik faturasının alınmaması gerektiğini söyleyen Şanlıurfa’nın tanınmış vaizlerinden Abdulaziz Kutluay, devlet yetkililerinin camilere bu konuda farklı bir statü vermesi gerektiğini ifade etti.

Kutluay, “Sadece camiler değil, okullar hatta sosyal içerikli hizmet eden derneklerden, vakıflardan bile elektrik parası alınmamalıdır. Türkiye bu kadar elektrik üreterek dışarıya satıyoruz. Bu camilerden elektrik parası alma âdeti nereden çıktı? Bazıları da maalesef bunu savunuyor. Hiç kuruş almayacaksın. Camiler bizim mabedimizdir. Neden para alınıyor camilerden? Bu konuyu mecliste de dinlendirecek arkadaşlar olacaktır. Bu yanlış bir uygulamadır. Bu yanlış uygulamadan derhal vazgeçilmelidir.”

Bazı İslam ülkelerinde elektrik faturası alınmadığını söyleyen Kutluay, “Kilise ve havralardan elektrik parası alınmıyor. Bazı İslam ülkelerinde de alınmıyor. Mesela Suudi Arabistan gibi. ‘Orası zengin bir ülkedir.’ denilebilir ama onların petrolü varsa bizim de barajlarımız vardır. Camilerde bir tribünü çalıştırsak günahkâr mı oluruz.” (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.