banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Urfa’da yeni ufuklar arayışı


Şair Nabi kültür merkezindeki panele Harran üniversitesi rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, Egitim Fakültesi Dekanı Hasan Hüseyin Tunç bilek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız. Akademisyenler, müzik sevenler, Araştırmacılar ve Öğrenciler katıldılar.
Moderatörlüğünü üniversitemiz akademisyenlerinden Doç.Dr. Ozan Bilen’in Yaptığı müzik paneline Prof.Dr. Şehvar Beşiroğlu, Öğr. Gör. Mehmet Bitmez, Osman Güzelgöz,,Abuzer Akbıyık konuşmacı olarak katıldılar.
Prof.Dr İbrahim Halil mutlu panelde yaptığı konuşmada Urfalıların konservatuarı çok istedikleri ve üniversite olarak bunu izinlerinin alınması noktasında çok uğraş sarf ettiklerini ama Urfalıların buna sahip çıkmadıklarını söyledi.
Konservatuarın gelişmesi noktasında Urfalılardan yardım isteyen rektör mutlu hoca sayısının yetersiz olduğundan yakındı.
Yapılan panelde Urfa Müziğinin tarihi, gelişim süreci, yetişen sanatçılardan örnekler sergilenirken Öğr. Görevlisi Mehmet bitmezin “Urfa müziği derlemelerinde çok hatalar ve eksiklikler var, incelemelerde Arap coğrafyasını bu işten uzak tutamazsınız “dedi.
Yapılan panel Öğr. Gör. Mehmet bitmez’in ud resitali ve katılımcılar plaket takdimi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.