banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin PYD nedir?

Urfa'da Türküler Geçidi Rüzgârı

Tiyatro, halk oyunları ekibi, sıra secesi ekibi, çocuk korosu, Türk halk ve sanat müziği gibi sanatın her dalında aktiviteleri bulunan Şanlıurfa Belediyesi, dün gece Türküler geçidi konseri verdi. Şanlıurfa Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosunun verdiği konserin şefliğini M.Bakır Karadağlı yaptı. Şanlıurfa Belediyesi Kongre ve Nikâh Salonu’nda ücretsiz olarak verilen “Türküler Geçidi “ adlı konser iki bölüm şeklinde icra edildi. Hoyratların, gazelere eşlik ettiği Türküler Geçidinin birinci bölümünde Şanlıurfa Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu ses sanatçıları tam 12 Türkü seslendirdi.

Konserin ikinci bölümü ise “Gelha Gönül Havalanma” türküsüyle başladı “Diyarbekir Düzdedir” türküsüyle son buldu. İkinci bölümde de toplam 12 Türkü Seslendiren Şanlıurfa Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu ses sanatçıları dinleyicilerden büyük alkış aldı. Konserin sonunda Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve eşi saz ve ses sanatçılarına birer karanfil dağıttı.

Konsere, Başkan Fakıbaba ve eşi Gül Fakıbaba’nın yanı sıra başkan yardımcıları Fevzi Yücetepe, Mustafa Aydın, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Belediye Konservatuar Müdürü İsmail Altıngöz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türküler Geçidi konserinin ardından yaptığı konuşmada ses ve saz sanatçılarına teşekkür eden Fakıbaba,  “Şuan üç ayrı noktada sanatsal etkinliğimiz var. Biri Şair Nabide Kültür Merkezinde diğeri Balıklıgöl’de bir tanesi de burada. Urfa hakikaten değişiyor. Yıllardan beri hep komşu illerle kıyaslandık durduk. Şu şehir dahi iyi bu şehir şöyle dedik durduk. Aama bakın artık Urfa’da gerçekten çok güzel şeyler oluyor. Bu yalnızca belediyemizle değil. Valiliğimizle hükümetimizin de çok güzel hizmetleri oluyor. Bütün hepsine teşekkür ediyorum. Ama şu üç sene içerisinde Urfa’da değişimi göreceksiniz. Bakın göreceksiniz şuan gelen insanlar inanın Urfa’yı çok çok beğeniyorlar. Ama bu yeterli değil. Bu sene gerçekten müthiş bir şantiye başlattık. İnşallah bu senin sonuna kadar köprülü kavşaklar yeni yeni parklar, yollar ve hükümetimizin çok değerli projeleri var bizim var. El ele vermişiz. Sayın valimizin var. İnanın Urfa değişiyor çünkü bunu önce siz hak ediyorsunuz.”dedi

Şanlıurfa Türk Kültürünün temel eserlerinden biri olan müzik konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Fakıbaba Şanlıurfa’da Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziğinin yaygın olduğunu hatırlattı. Fakıbaba, “Türk müziğini ihya etmek, geliştirmek, yaymak ve toplumun bütün kesimlerine sevdirmek amacıyla kurduğumuz Türk Halk Müziği Koromuzu, müzik sever değerli halkımızla buluşturmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.”ifadelerini kullandı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.