banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eyyübiye

Urfa’da Turizm Haftası Kutlanıyor

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Göbeklitepe Konferansı ve Sergisi”ne katıldı.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Karaköprü Kaymakamı Mustafa Kutlu, yetkililer ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferans öncesinde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa turizmini Valiliğin ve Büyükşehir Belediyesinin ortak girişimleriyle kalkındırmak üzere bir kampanya başlatacaklarını ifade etti. Düzenlenecek olan kampanyanın içeriğini Şanlıurfa’nın en değerli unsurlarının oluşturacağını sözlerine ekleyen Vali Küçük, “Yine belediyemizle beraber hediyelik eşya konusunda bir çalışma başlatıyoruz. Böylelikle bu şehri gerçekten temsil edecek yeni hediyelik eşyalar üreteceğiz” dedi. Restorasyon çalışmalarında da hız kesmeyeceklerini sözlerine ekleyen Vali Küçük, Vakıflar Genel Müdürlüğüyle yaptıkları görüşmeler doğrultusunda 35 vakıf eserinin restorasyonunu yapacaklarını kaydetti.

Konuşmasının sonunda turizmin bir şehir için ne denli önemli olduğunun altını da çizen Vali Küçük, turizmin bir şehrin imajını, eğitim düzeyini ve ekonomisini olumlu yönde etkileyen bir alan olduğunu söyleyerek bu şehirde yaşayan herkesin de turizm için yapılacak çalışmalarda topyekûn yer alması gerektiğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Göbeklitepe ile ilgili düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç tarafından verilirken Şanlıurfa’da turizmin gelişmesinde katkıları bulunan bazı işletmecilere de plaket verildi.

Göbeklitepe Kazı Başkanı Berlin Alman Arkeoloji Enstitüsü`nden Prof. Dr. Klaus Schmidt tarafından gerçekleştirilen konferansla devam eden etkinlikte Schmidt; Göbeklitepe’nin coğrafi konumu, yapılan kazı çalışmaları ve Göbeklitepe’nin dünya tarihindeki önemine değindi.

Konferansın ardındansa düzenlenen Göbeklitepe Sergisi’nde Göbeklitepe ile ilgili dünya basınında geniş yer almış çalışmalar davetliler tarafından gezildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.