banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Urfa'da müftüler toplantısında Bardakoğlu; Dinimizi yaşamalıyız

15 -19 Mayıs tarihlerinde yapılan toplantıların son gününe Devlet Bakanı Faruk Çelik, Diyanet İşleri Bakanı Ali Bardakoğlu da katıldı.

Sabah saatlerinde Şanlıurfa'ya gelen Bakan Faruk Çelik'i Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan GAP Hava Limanında karşıladı. Daha sonra İl Müftüleri seminerinin yapıldığı Dedeman Oteli'ne geçen Bakan Çelik ve Vali Okutan seminere katıldı.

İl Müftüleri seminerine Devlet Bakanı Faruk Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Av. Yahya Akman ve Müfit Yetkin, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu ve Yardımcıları ile 80 ilin müftüleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde Şanlıurfa İl Müftülüğünün faaliyetlerini belirten kısa bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

Acılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, "Hoş geldiniz" diyerek seminere katılan bütün katılımcılara teşekkür etti.

            Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa'nın Peygamberler şehri, ateşin insanı yakmadığı kadim bir şehir olduğunu ifade ederek, "11 bin 500 yıllık tarihe sahip olduğu tespitli en eski yerleşim merkezi olan Şanlıurfa zenginliği, dostluğu, bereketi, Halil İbrahim Bereketi sözünün Türkçe'ye girdiği bir şehirdir. Edebiyat üstadı Nabi, Türk, Kürt, Arap insanların bir arada yaşadığı bir şehir Urfa. Konaklama yatırımcılarının akın ettiği Şanlıurfa, birçok tarihi zenginliğine rağmen sosyal göstergelerde istenilen yerde değil. 68. sırada, sonlarda yer alıyoruz. Bunun nedenini de eğitimsizlikten kaynaklandığını düşünüyorum. Bu eksikliğimizi giderdiğimizde Türkiye'nin en güçlü şehri olacaktır. Biz Şanlıurfa'da Orta Asya şehri gibi hareket edebilir, bizim dünyamızı seslendirebilen orkestra gibi olursak dünyaya örnek olabiliriz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu da, dinimizi çok iyi anlayabilir ve yaşayabilirsek her işin altından kalkılabileceğini belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda çok ulvi bir görev üstlenmiştir. Din hizmetini toplumun her kuşağına ulaşan hizmet olarak görüyoruz. Sosyal kalkınma herkesin elini taşın altına koymasıdır. Ayette belirtildiği gibi Allah'ın lütfuyla hepimiz kardeşiz. Farklı dil ve farklı kültürü olan kardeşlik, insanımızı insan olarak sevmek, kıyafet, dil, ırk ayrımı yapmadan onları aynı safta oturan, namaz kılan birileri olarak görüp hizmet etmeliyiz. 21. yüzyılda çağdaş dünyayı esas alsak da Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin sünnetini esas alırız. Biz dinimizin hakikatlerini topluma aktarıyoruz. İnsanları da kendi başlarına bırakmayız. Onların dinimizi en iyi şekilde yaşamasından yanayız. İslam ahlakını çocuklarımıza öğretmek ve yaşatmak din eğitiminin erken yaşta başlamasından yanayız. Kışın 900 bin civarında camide Kur'an kurslarımız hizmet verdi. Herkese kucak açtık ve ayrım yapmadık. Yaz mevsiminde de hizmet vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

    Prof. Dr. Bardakoğlu, batıya bizim onların dinleriyle çatışma gibi sorunumuzun olmadığını anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik ise, din inancının insan karakterinin oluşmasında önemli rol oynadığını belirtti. Bakan Çelik, günümüzde Osman Devletinin çöküş dönemiyle ilgili olarak birçok gerekçenin ortaya atıldığını, ancak devletlerin çökmesinden dinin sorumlu tutulamayacağını söyledi. O dönemle ilgili bir sorumlu aranacaksa bunun din olmadığını kaydeden Bakan Çelik, "O dönemin aydınlarının duruşu ve çalışmaları iyi irdelenmelidir. Toplumların aydınları gelişen dünya şartlarına göre çözüm üretmede yetersizse o toplum ivme kazanamaz. İslam dini sorun değil; çözüm üreten bir dindir. İnsanlar inançtan, kitaptan ne kadar uzaklaşırsa sorunlar da o kadar artar" dedi.

Seminere katılan müftülere de seslenen Bakan Çelik, "Sizlere bağlı din görevlilerine söyleyin; etraflarında sevgi halkaları oluştursunlar. Eğer bir yerde insanlar katlediliyorsa, gençlerimiz uyuşturucu kullanıp, yanlış adreslerde ise bunun sorumlusu bizleriz" diye konuştu.

Bakan Çelik Göbeklitepe'yi Gezdi

Toplantının ardından Bakan Faruk Çelik, 11 bin 500 yıllık tarihe sahip olan Göbeklitepe'de başlayan kazı çalışmalarını Vali Nuri Okutan, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman ve AK Parti Milletvekili Müfit Yetkin ile birlikte inceledi.

Göbeklitepe'nin tarihi önemini Bakan Çelik ve beraberindekilere İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız anlattı. Göbeklitepe'yi gezen Bakan Çelik daha sonra burada Göbeklitepe ile ilgili çıkartılan yayınları inceledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.