banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Urfa'da konuşan Dilipak; Rabia’ya Karşı Çıkanlar, İsrail’e Çalışanlardır VİDEO

Rabia Meydanında Mısır’da darbenin yıldönümünde verilen idam cezalarını protesto edildiği gecede, alana toplanan binlerce yaşlı genç ve çocuk alanda teravih namazı kılarak Mısır’da idam kararı verilen 529 kişi için dualar edildi. Meydanda toplananlar Şanlıurfa’nın sınır komşusu Suriye’de yaşananlarında biran önce bitmesi ve yaşanan iç savaşta hayatını yitirenler için dualar okudu.
Namaz Sonrasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa’ya gelen Akit Gazetesi Yazarı Abdurahman Dilipak, Şanlıurfalılara Rabia’nın ne olduğunu ve Rabia’ya karşı olanların amacının ne olduğunu anlattı.
BAYRAM NAMAZI TEK CAMİDE KILINACAK!
Bayram nazmının tüm Türkiye’de tek merkezde kılınacağını söyleyerek konuşmasına başlayan Abdurahman Dilipak; “Her şehirde ya en büyük camide ve ya en büyük alanda kılınacak. 16 Ağustos’ta İnşallah tekrar burada olacağız. Bu gün mısırdaki darbenin yıl dönümüdür. Rabia katliamının yıl dönümüdür. Haksızlıklara karşı sesimizi yükseltmek için yine meydanlarda olacağız” dedi.
NEREDEN ÇIKTI BU RABİA!
Dilipak nerden çıktı bu Rabia diyenlere Rabiayı anlatmak gerektiğini söyleyerek; “Rabia!.. köle bir kadının hikayesidir Rabia! Urfa Başka bir köle kadının hikâyesini Müslümanları ibadetine hayatına nakşetmiştir. Hz İbrahim’in eşi’de bir köle kadındır. Mekke ve Medine arasında say eden kadın, İsmailini kurban eden kadındır. Siz kurbanlarınızı keserken cennete gitmezsiniz. Kurbanınıza İsmail gözüyle bakarsanız cennete gidersiniz. Rabia’nın ne olduğunu bilmeyenler ne Haceri Tanırlar ne Rabia’yı anlarlar. Rabia, 7 yüz yıllarda bir özgürlük mücadelesi veren köle bir kadının hikâyesidir. Onun için meydana adı verilmiştir. Mısır ile Urfa arasında kopmaz bir bağ vardır. Arz-ı ma’ud Mısır’da başlar Urfa’da biter” dedi.
URFA PEYGAMBERLER ŞEHRİDİR!
Urfa’da bir çok peygamberin gelip geçtiğini söyleyen Abdurahman dilipak; “Şanlıurfa Adem (AS)’ın yurdudur. Hz oğullarının bir birlerini öldürmesinden sonra kalkıp Urfa’ya geldi. Edene köyü dediğimiz yerde Adn cennetini hayal ederek bir bahçe kurdu. Urfa Urfalıların değil İnsanlığın yurdudur. Her insan biraz Urfalıdır. Çünkü ademoğullarının atasının yurdudur Hz. İbrahim, Hz âdem’in Mekke’den Medine’ye gidiş rotasını takip ederek Mekke’ye gitti. Onun için Kabe ile Urfa arasında kopmaz bir bağ vardır. İşte Rabia bunu anlatmak bunu anlamak için vardır. Rabia Muhammed ümetini işaret eder. ” diye konuştu.
SİGARALARIMIZI AYAKLARIMIZIN ALTINA ALALIM!
Hadi Bugün Bu Şeytan Otu Olan Sigaralarımızdan Kurtulalım Diyen Dilipak; “Sigara parasıyla 10 yılda bir ev alınır. Bir fakire bir sadaka vermiyorken servetimizi ateşe atamaktan çekinmiyoruz. Gelin kendimize bu zulmü yapmaktan vazgeçelim. Yetimlerin hakkını ABD’ye vermeyelim. Kendimizi de zehirlemeyelim.
ÖĞLEN YEMEĞİNDEN VAZGEÇİN!
Öğlen yemeği batılıların başımıza bela ettiği bir yemek olduğunu söyleyen Dilipak: “Hz İbrahim öğlen yemeği yemiyorlardı. Biz Tanzimat’a kadar yemedik. Erkeklerimiz bu öğlen yemeklerinden vazgeçmezlerse kadınlarımızın okumaya zamanı olmayacak. Hz. İbrahim ve Hz. Muhammed bize ve verdiyse modern dünya tersini verdi. Onlar 2 öğün yerlerdi. Modern dünya 3 öğün verdi. Onlar sağ elle yerlerdi. Modern dünya sol eli bize dayattı. Onlar tek tip beslenirlerdi. Modern dünya sofraları donatmayı dayattı. Halil İbrahim sofrası diye kurulan sofra Halil İbrahim’e İftiradır. ” diye konuştu.

Haber: Mustafa Akkuş/ www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.