banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Ziyaretlerde Bulundu. Kasımpaşa Allah ilçe

Urfa'da Kırk çizgi Kırk Hadis Sergisi

Şanlıurfa Belediyesi sergi salonunda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kırk Çizgi Kırk Hadis Sergisi açıldı. Zengin ve özgün bir içeriğe ile dikkat çeken Urfa’da Kırk çizgi Kırk Hadis Sergisini gezenlere hadisler ve çizgilerle peygamber efendimizden güzel mesajlar verildi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ve Anadolu Yazarlar Birliği Başkanı Necdet Karasevdanın birlikte açılışını yaptığı Kırk Çizgi Kırk Hadis Sergisi ile peygamberimizin örnek hayatı anlatılıyor. Daima hayatın iki ana rengiyle karşımıza çıkan; Hece, Hece Öy­kü, Mostar, Birdirbir dergileri ile Millî Gazetede çizgileriyle tanıdığımız Hasan Aycın’ın Edam Yayınları tarafından basılan Kırk Çizgi Kırk Hadis albümünün sergisi Anadolu Yazarlar Birliği’nin organize etti. İki gün açık kalacak Kırk Çizgi Kırk Hadis Sergisine vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi.

Serginin açılışın yapan Şanlıurfa belediye Başkanı Dr. Ahmet eşref Fakıbaba ”Hadislerle islamı bu kadar güzel anlatan bir sergiyi gerçekten ben ilk defa görüyorum.Çok hoşuma gitti.Çok mutlu oldum.Bütün Urfalı hemşerilerimizin özelikle de çocukların bu sergiye gelmesini istiyorum.İslamın, Müslümanlığın, kardeşliğin ne demek olduğu bu sergideki şu güzel karikatürlerle o kadar güzel anlatılmış ki.Bütün gençlerin ve özelikle çocukların bu sergiyi gelmesini tavsiye ediyorum.”dedi

 

Anadolu Yazarlar Birliği Başkanı Necdet Karasevda ise “Efendimizin bin 400 yıl önce bizlere neler anlattığını burada bu sergi de görüyoruz.Biz bir çok duygumuzu maalesef kaybetmiş durumdayız Belki bu sergi biraz kendimizi hatırlamamız adına kaybettiğimiz gökkuşağını bulmamız adına bir vesile olabilir.” İfadelerini kullandı

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.