banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Urfa'da Çin 'Kaftan'ları Sergisi

27 Haziran 2012 tarihine kadar ziyaretçilere açık olan sergide, Çin İmparatorluğu’nda büyük önem taşıyan “Kaftan” diye adlandırılan kıyafetler, kumaşlar sergileniyor ve bu kıyafetlerin dokumasına ait teknikler hakkında bilgi veriliyor.
Şanlıurfa Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına Belediye Başkan Vekili M.Fevzi Yücetepe, Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Yetkilisi Yıldız Berkkan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, İl Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selami Yıldız ve diğer davetliler katıldı.
“2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı” etkinlikleri çerçevesinde böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Belediye Başkan Vekili Yücetepe, Türkiye ile Çin arasında geçmişten günümüze uzanan bir kardeşlik ilişkine dikkat çekerek bu bağın önümüzdeki dönemlerde de pekiştirileceğini söyledi.
Yücetepe, “2012 yılı Türkiye’de Çin Kültür Yılı olarak ilan edilmiştir. 2013 yılı ise Çin’de Türk Kültür Yılı olarak kutlanacaktır. İpekyolu üzerinde yer alan kentimiz Şanlıurfa aslında daima Çin ile güçlü bir ekonomik ve ticari ilişki içersinde yer almıştır. Şanlıurfalı işadamlarımız Çin ile önemli ticari ilişkiler kurmuşlardır. Bu yüzden Şanlıurfa, Çin Kültürünü yöre halkına tanıtma adına elinden gelen gayreti sarf etmektedir. Amacımız, Çin halkını Şanlıurfa’da turist olarak ağırlamaktır. Bu kapsamda uluslar arası düzenlenen fuarlara katılarak kentin tanıtımı konusunda gerekli adımları atıyoruz” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Yetkilisi Yıldız Berkan, Şanlıurfa’nın İpek Yolu üzerinde olduğunu ve bu yüzden Urfa’yı önemsediklerini belirterek sergide yer alan eserler hakkında bilgi verdi.
Açılışın ardından Çin ve Türk mankenler, Çin yöresine ait kıyafetleri kısa bir defileyle sergilediler. Çin kıyafetlerine vatandaşların ilgisi büyük oldu. Defilenin bitmesiyle protokol üyeleri ve davetliler sergilenen ürünleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.