banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

URFA'DA BARIŞ, KARDEŞLİK VE BİRLİĞE ÇAĞRI

Milli Değerler Vakfı, Milli Değerleri Koruma Vakfı ile Teknik ve Bilim Araştırma Vakfı ortaklığında 3 Mayıs 2015 tarihinde, Şanlıurfa Şair Nabi Kültür merkezinde “Barış, Kardeşlik Ve Birliğe Çağrı” konferansı düzenlendi.
Konferansa şehrin önde gelen isimleri katılırken, Şanlıurfa’da ilk kez düzenlenen toplantıda birlik, beraberlik ve kardeşlik adına çok önemli mesajlar verildi. Çok sayıda siyasetçi, ilim adamı ve yazarın katıldığı konferans yer yer renkli anlara sahne oldu.
Basının büyük ilgi gösterdiği “Barış, Kardeşlik ve Birliğe Çağrı” konferansı bazı yerel kanallardan canlı olarak yayınlandı.
İstiklal Marşı’nın okunmasını müteakip dünyada huzurun ancak inananların birlik olmalarıyla mümkün olacağını delilleriyle ortaya koyan bir film gösterimi yapıldı.
Konferansın ilk oturumunda ülkenin milli birliği Milli Değerler Vakfı adına Altuğ Berker’in moderatörlüğünde CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Hasan Oğul, Uygarlık Ahlakı ve İnanç Araştırmaları Enstitüsü Başkanı, gazeteci ve yazar Ayşe Sucu ve BBP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Korkut’un sunumlarıyla ele alındı.
CHP milletvekili adayı Sayın Hasan Oğul konuşmasında Şanlıurfa’nın medeniyetimiz açısından önemine, İslam birliğinin bölgede yaşanan sorunları sonu erdirme yolundaki en büyük umut olduğuna dikkat çekti. Gazeteci ve Yazar Sayın Ayşe Sucu kadınların medeniyetlerin en temel dayanağı olduğuna, materyalist ve vahşi kapitalist anlayışın bölgemizi büyük bir kavgaya sürüklediğine, Tevhid’in, milli birliğin, Türk İslam birliğinin önemine dikkat çekti. BBP İstanbul İl Başkanı Sayın Mehmet Korkut ise İslam ahlakının dünyaya hakim olacağının Kuran’da yer alan bir vaat olduğuna, bunun da Türkiye öncülüğünde olacağına, kurtuluşun reçetesinin kardeşlik ve barış içinde yaşayan, bölücü zihniyetten uzak bir Türkiye olduğuna dikkat çekti.
Yapılan konuşmaların ardından konuşmacılara plaketler takdim edildi.
2. Oturum Şanlıurfa sıra gecelerinin vazgeçilmezi olan Urfa Ateşi ve Tekin Tatar grubu tarafından Şanlıurfa’ya has parçaların seslendirildiği konserle başladı. Konser sırasında dinleyicilerin çoğunun seslendirilen türkülere eşlik ederek halay çekmeleri renkli sahneler oluşturdu. Konserin akabinde Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol moderatörlüğünde  Türkiye Yazarlar Birliği eski başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Atilla Maraş ve Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Fatih Bucak Türkiye’de Milli Birlik ve kardeşlik konusunda birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından oturumda yer alan konuşmacılara, Urfa Ateşi ve Tekin Tatar’a, BBP Şanlıurfa İl Başkanı Sayın Sabri Çavcı’ya ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sayın Mehmet Yavuz’a, Korucular Birliği Başkanı Ali Haydar Yener’e plaketleri takdim edildi.
Konferansa MHP Kütahya Milletvekili Prof. Alim Işık ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan video konferans yoluyla katıldılar.
Konferans süresince salonun fuaye alanında Teknik ve Bilim Araştırma Vakfı tarafından milyonlarca yıl öncesinden günümüze kadar değişmeden ulaşmış olan fosiller sergilenirken, tüm  katılımcılara ücretsiz kitap ve “Barış, Kardeşlik ve Birliğe Çağrı” isimli broşür dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.