banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Urfa, Ünlü Gazelhanı Kazancı Bedih’i unutmadı


Şanlıurfa'nın önemli gazelhan ustalarından olan ve 'Kazancı Bedih' adıyla tanınan ünlü gazelhan Bedih Yoluk vefatının 15 inci yıldönümünde mezarı başında anıldı.
'Kazancı Bedih' adıyla tanınan ünlü gazelhan Bedih Yoluk ölümünün 15 inci yıldönümü nedeniyle Bediüzzaman Aile Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anma programına, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Metin Çadırcı, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Kültür Turizm Daire Başkanı Suphi Çiçek Kültür Sanat Şube Müdürü Coşkun Azzad Birinci, Kazancı Bedih'in oğlu Naci Yoluk ile sevenleri katıldı.

Anma töreninden sonra Büyükşehir Belediye Başkanvekili Metin Çadırcı, Şanlıurfa'nın yetiştirdiği önemli ustalardan Kazancı Bedih'i mezarı başında andıklarını söyledi. Çadırcı, Kazancı Bedih'in eserlerinin ve yorumlarının geleceğe ışık tutacağını anlattı.
Anma programından sonra, Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Şube Müdürlüğü tarafından Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi'nde gazelhan dersliği açıldı.
Kazancı Bedih'in oğlu Naci Yoluk ise yapılan anma töreni ve açılan gazelhan dersliği için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.