banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Urfa Mutfak Müzesi Açılışa Hazırlanıyor

Demokrasi caddesindeki yıkılmaya yüz tutmuş tarihi Hacıbanlar Evi'ni satın alarak Mutfak Müzesine dönüştüren Şanlıurfa Belediyesi, restorasyon çalışmalarını tamamladı.
Son rötuşların yapıldığı mutfak Müzesinin 23 Elül ile 25 Eylül tarihleri arasında yapılacak tarihi kentler Birliği toplantıları içerisinde açılacağı bildirildi.
Kentin tarihi dokusuna uygun motiflerin işlendiği Urfa mutfak Müzesi aslına uygun bir şekilde restore edildi.
Urfa Mutfak Müzesinde Şanlıurfa Belediyesi, kentin geleneksel mutfak kültürünü tanıtacak
Urfa Mutfak Müzesinde, mutfak malzemeleri olan kab-kacaklar özel vitrinlerde sergilenecek. Urfa mutfak kültürünün önemli bir örnekleri Urfa yöresine özgü kıyafetler giymiş mankenler yardımıyla canlandırılacak. Şanlıurfa Belediyesi, 5 odalı, içerisinde 2 su kuyusu bulunan ve geniş avlusu ile tarihi Urfa Evleri'nin vazgeçilmez örneklerinden biri olan Urfa Mutfak Müzesine dönüştürdüğü mekânda, Urfa mutfağını önce Türkiye daha sonra dünyaya tanıtmayı planlıyor. Fıskiyeli havuz ve yoğun desenli cepheleriyle konuklarını farklı bir atmosfere taşıması beklenen Urfa Mutfak Müzesinin kısa bir süre içerisinde ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.