banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Urfa Kurtuluş Sergisinin Açıldı

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü dolayısıyla organize edilen “11 Nisan Kutlamaları” kapsamında Belediye Sergi Salonu’nda “Kurtuluş Fotoğraf Sergisi”nin açılışı yapıldı.

        11 Nisan 1920’de Şanlıurfa’nın kurtuluşuna imza atanların fotoğrafları ile tarihi belgelerinin yer aldığı kurtuluş sergisinin açılışını Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba vatandaşlar ve sanatçılarla birlikte yaptı.

      Mini bir halk oyunları gösterisinin ardından açılışı yapılan Kurtuluş Sergisi’ni gezen Şanlıurfalılar, şehrin düşman işgalinden kurtulmasına öncülük edenlerin resimlerini ve o yıllardaki Urfa’nın görüntülerini inceleme imkânı buldular.

    Sergiye gezen vatandaşlara Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce basımı gerçekleştirilen 11 Nisan Dergisi ücretsiz olarak dağıtıldı.

 

      Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yanı sıra Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Fevzi Yücetepe, İbrahim Güllüoğlu, Mahmut Kırıkçı, Hemşehrimiz Sanatçı Mehmet Özbek ve misafir sanatçılar ile diğer davetlilerin katılımıyla açılışı yapılan sergi 9–17 Nisan 2011 tarihleri arasında Şanlıurfalıların ziyaretine açık kalacak.

     Sergide 165 adet Şanlıurfa tarihinde önemli yer alan isimlerin fotoğrafları ile tarihi belgeler bulunuyor.

www.balikligol.com

    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.