banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Urfa Kur'an Bülbülleri hediyeye boğuldu VİDEO

“Gel Bu Yaz Kur’an-ı Gönlüne Yaz” sloganıyla Eyyübiye Belediyesi ve Eyyübiye Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan  “Kur’an Kursları Bilgi Yarışması” programında dereceye giren Kur’an kursları öğrencilerine yapılan törenle ödülleri verildi.

Balıklıgöl platosunda toplanan 333 Kur’an Kursuna bağlı Kur’an Kursu talebesinin ve Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin katılımıyla Balıklıgöl’den programın yapıldığı Gap Arena Stadyumuna kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşe katılan Kur’an Kursu öğrencileri ara ara İsrail aleyhine sloganlar atarak ve tekbirler getirerek yürüyüş gerçekleştirdiler.
 

Ödül törenine Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Diyanet İşleri Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş, İl Müftüsü ihsan Açık, Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Haliliye İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol  ve Kur’an Kursu öğrencilerinin aileleri katıldı.

Program Kuran Kursu öğrencisi görme engelli Esra Deniz’in okuduğu Kur’an’ı Kerim Tilaveti ile başlayıp Kuran Kursu öğrencilerinin hazırlamış olduğu şiir, ilahi ve tiyatroyla devam etti.

 

Küçük yaşta Kur’an’ı Kerim öğreniminin çok önemli olduğunu ifade eden Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “Bu küçük yaşta Kur’an’la tanıştınız. Bu nedenle sizleri sevgiyle kucaklıyorum.  Sizler adına çok heyecanlı ve gururluyum.  Bu nedenle bütün anne ve babaların çocuklarını Kur’an öğrenmeye göndermelerini temenni ediyorum”  dedi.


Çocukların bu yaz Kur’an Kurslarını ve camileri doldurduğunu ve buralarda Kur’an’ı Kerim’i öğrendiklerini ifade eden Diyanet İşleri Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş, bir dahaki yılda bu sayının katlanarak devam edeceğini ve devam etmesi gerektiğini belirtti.


Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Yaz Kur’an Kurslarının en önemli faaliyetleri olduğunu vurgulayan Erbaş, “Kur’an Kurslarımızın merkezinde Kur’an’ı Kerim vardır. Kur’an’ı Kerim bütün insanlığı aydınlatan kitaptır. Bütün insanlığa doğruyu, insanlığı, adaleti, iyiliği emreden bir kitaptır. Bunun öğretilmesinde bir muesesenin en önemli faaliyeti sayılmalıdır ve biz de bunu böyle kabul ediyoruz” dedi.

İl Müftüsü ihsan Açık, “Bu yıl Yaz Kur’an Kursuna katıldınız, Kur’an öğrendiniz. İnşallah bir dahaki yıl 3 arkadaşınızla beraber gelerek Kur’an Kurslarının sayısını ve öğrenci sayısını artırırsınız.” şeklinde konuştu.
 

Konuşmasına ‘İkra’ ayetinin mealiyle başlayan Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de, “Bu mesajda da anlaşılacağı üzere okumanın anlamlandırılmasıdır.  Varlığı anlamlandırmayan bilginin temelinde medeniyet doğmaz. Bu nedenle annesine babasına hayrı olmayan bir nesil doğar. Bu nedenle hakkı okuyan bir neslin yetişmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin ayrı kategoride değerlendirildiği ödül töreninde öğrencilere Tablet PC, Bisiklet ve Notebook’un aralarında bulunduğu çeşitli hediyeler verildi.

35 kişiye Tablet PC, 100 kişiye Bisiklet ve 3 kişiye de Notebook verildi. Ayrıca yarışmaya katılan 11 bin 560 öğrenciye de çeşitli hediyeler dağıtıldı. (Sedat Kuşulay/Mustafa Bikeç-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.