banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Urfa Kalesi Eteğini Güzelleştiriliyor

Şanlıurfa Belediyesi Koruma Amaçlı İmar Birimi’nce Tarihi Urfa Kalesi eteğine, çevre düzenlemesi kapsamında kaldırım ve mimariye uygun duvar örülüyor.  

       Şanlıurfa Belediyesi KUDEB (Koruma Uygulama ve Denetleme Teknik Elaman Bürosu) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında eskiden otopark olarak kullanılan ancak görüntü kirliliği oluşturan Urfa Kalesi Eteğine şimdilerde Şanlıurfa Belediyesi’nin eli değdi.

      Tarihi Urfa Kalesi ve Balıklıgöl Yerleşkesini ziyaret etmek amacıyla kentimize gelen binlerce yerli ve yabancı turistin mecburi güzergâh olarak kullandığı alanın Urfa mimarisine uygun olarak düzenlendiğini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, sabah saatlerinde çalışmanın yapıldığı yere giderek denetlemede bulundu.

     Büyükyol’un ardından Demokrasi Caddesi’nde yürütülen Cephe Sağlıklaştırma çalışmalarının yanı sıra Tarihi Hanlar Bölgesi’nde devam eden Görüntü Kirliğini Önleme ve diğer restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Fakıbaba, “Tarihi Urfa Kalesi Eteği tüm hemşehrilerimizin bildiği üzere otopark olarak kullanılmaktaydı. Ancak bu durum bu bölgede ciddi bir şekilde görüntü kirliliği oluşturuyordu. Şanlıurfa Belediyesi olarak burayı tarihi bir kaleye yakışır bir şekle getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Tahminen 2 ay sonra burası yerli ve yabancı turistlerin geçerken büyük zevk alacakları bir yere dönüşecektir” dedi.

    Urfa Kalesi Eteği Çevre Düzenlemesi işinin yanı sıra “Eski Urfa’nın Gün Işığına Çıkarılması” hususunda çalışmalara aralıksız bir şekilde devam ettiklerini kaydeden Fakıbaba, “Cephe Sağlıklaştırma Çalışmalarımız Büyükyol’da tamamlandı. Şuan Demokrasi Caddesinde devam eden çalışmalar daha sonra Türk Meydanı’nda devam edecek. Tarihi Hanlar Bölgesi’nde ise 1500 işyerini “Görüntü Kirliliğini Önleme Projesi” kapsamında tamamen belediyemizin imkânlarımızla tadilattan geçirdik” diye konuştu.

   Diğer restorasyon projelerini teker teker sayan Belediye Başkanı Fakıbaba 2011 yılının sonuna doğru “Bambaşka Bir Şanlıurfa” göreceklerini sözlerine ekledi.

   Urfa Kalesi Eteği Çevre Düzenlemesi’nden dolayı Şanlıurfa Belediyesi ve Başkan Fakıbaba’ya teşekkür eden vatandaşlar çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.