banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Urfa izcilerinin genel kurulu yapıldı

Şanlıurfa genelinde 2010-2011 eğitim öğretim yılında faaliyet gösterecek olan İl İzcilerin genel kurulu Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

 

            Yapılan genel kurula Milli Eğitim Müdür vekili Temel Büyükbudak ve izci lideri olarak görev yapan öğretmenler katıldı.

 

            Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür vekili Temel Büyükbudak şunları söyledi “Bugün bütün Türkiye genelinde İl İzci kurullarının kongresi yapılıyor. Bu şu demektir. Türkiye’de izciler çok iyi organize olmuş Bakanlığımızın bünyesinde uzun yıllardır, yanı Cumhuriyet kurulduğundan beri izcilik faaliyetlerine devam ediliyor. Zaman zaman isimleri değişiyor zaman zaman kademeleri değişmesine rağmen ana felsefe olarak izcilik faaliyetlerine devam ediliyor. Çok eskiden beri izci liderlerimiz bu ülkeye hizmet, iyi niyet, güzellik ve çalışmalarını bugüne kadar devam ettirdiler. Biz burada emeği geçen bütün izci liderlerimize teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz. İzcilik ülkemizde ve Milli Eğitim Bakanlığının nezdinde izciliğin ana felsefesi şudur. Biz izcilikle Türk Milli Eğitimine nasıl katkı sağlarız. Milli Eğitimin birçok araçtan istifadesi var. İşte bilgi yarışmalardan, kültürel yarışmalardan, her türlü sosyal etkinlikten sportif faaliyetlerinden hepsini bir araç olarak görür. Çünkü hedefimiz 1739 sayılı Milli Eğitim Temel kanunu çerçevesinde Türkiye’de yaşayan insanlara, iyi eğitilmiş Ülkesini seven milletini seven ülkesinin kalkınması için büyümesi için insanların beli bir seviyeye gelmesi için bu araçlardan istifade eder. Eğitimi yüceltmek gayesi güder. İşte izcilikte bunların içinde başlı başına bir önem arz eder dedi.

 

            Yapılan genel kurulda 2010–2011 eğitim öğretim yılında görev yapacak il İzci Kurulu şu isimlerden oluştu.

 

Başkanlığına Muharrem Çelik, Sekreterliğe Mustafa Taş.Saymanlığa Hasan Karakuş, Yönetim Kurulu üyeliklerine de Ferhat Çitil, Menekşe Anur seçildi.

 

Genel kurul sonrası bir teşekkür konuşması yapan İl İzci Kurulu Başkanı Muharrem Çelik Genel kurulumuzda bizleri yalnız bırakmayan başta Milli Eğitim Müdür vekili Temel Buyükbudak, onursal başkanımız Ayşe Şahin ve tüm izci liderlerimize teşekkür ederim. Eğitimin vazgeçilmez bir parçası olan izcilik sınıfta tahta başında öğrenilmez, doğanın kucağında yaşayarak öğrenilir. İzcilik demek zaman öldürmek demek değildir. Zor şartlarda çocuk ve gençlerin kendi başına yaşamasını öğretir. İzcilik birlik ve beraberlik içinde yapılır dedi. Seçim sonrasında izci liderleri yeni yönetimi tebrik ederek, hatıra fotoğrafı çektiler.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.