banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

Urfa, Dünya Tarihi Kentler Birliğine Üye Oluyor

Dünyanın en eski şehri ve üç semavi dinin atası Hz. İbrahim’in doğduğu yer olan Şanlıurfa Dünya Tarihi Kentler Birliğine üye oluyor. Hz.İsa’nın kutsadığı şehir olarak bilinen ve Alman arkeologların yaptığı tarihi arkeolojik kazılarda insanlığın ilk tapınağının bulunduğu, 12 bin yıllık tarihi geçmişi olan Şanlıurfa, 2 ay önce Dünya Tarihi Kentler Birliğine üye olmak için müracaatını yaptı. Şuan 56 ülkeden 88 şehrin üyeliğinin bulunduğu Dünya Tarihi Kentler Birliğine, Urfa’nın da üye yapılması için Şanlıurfa Belediyesi tarafından müracaat edildi. Urfa’nın üyeliği, Haziran ayının ilk haftasında Vietnam’ın Hue Cty şehrinde yapılacak toplantıda görüşüleceği bildirildi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vietnam’ın Hue Cty şehrinde Dünya Tarihi Kentler Birliğinin Yönetim Kurulu toplantısına katılmak için 9 ile 10 Haziranda Vietnam’da olacağını söyledi. Şanlıurfa’nın Dünya Tarihi Kentler Birliğine adaylığının görüşüleceği toplantının aynı gününde Urfa’nın birliğe alınıp alınmayacağının da netleşeceğini aktaran Fakıbaba, “İnşallah Urfa’ya dönerken müjdeli bir haberle döneceğim.”dedi

Toplantının yılda bir kez yapıldığını Türkiye’de ise yalnızca üç şehrin Dünya Tarihi Kentler Birliğine üye olduğunu hatırlatan Fakıbaba, Şanlıurfa’nın da Dünya Tarihi Kentler Birliğine üye olacağından kuşkusunun olmadığını dile getirdi. Dünya Tarihi kentler Birliği (ILHC-İnternational League of Historical Cities) toplantısında Urfa’nın tarihi ve kültürel mirasını anlatacak bir sunum da yapacağını söyleyen Fakıbaba,“Türkiye’de yalnızca İstanbul, Bursa ve Konya şuan Dünya Tarihi Kentler Birliğine üye. İnşallah 9-10 Haziran tarihinde yapılacak toplantıda Urfa’nın üyeliği kabul edilecek ve Türkiye’de Dünya Tarihi Kentler Birliğine üye 4 şehirden biri olacağız. Urfa, tarihi ve kültürel varlığı ile bunu zaten çok hak ediyor.” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.