banner2
Öne Çıkanlar Harran Üniversitesi Şanlıurfaspor ak parti Urfa Haber Urfa

Urfa'da Âşıklık geleneğinin örnekleri tekrar yaşatıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “2018 Uluslararası Geçmişten Günümüze Urfa'da Müzik Sempozyumu ve Etkinlikleri” Tarihi Gümrük Han’da düzenlenen Kısas Aşıklar Geleneği Resitali ile başladı. UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazineleri ödülüne layık görülen "Aşık Sefai" mahlaslı Mehmet Acet, gelen konuklara müzik şöleni yaşattı.

Müzik şehri olarak bilinen Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan etkinliklerin startı verilirken Âşıklık geleneğinin örnekleri tekrar yaşatıldı.  İlk olarak Genç Aşıklar gurubu sahne alırken ardından UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazineleri ödülüne layık görülen Aşık Sefai mahlaslı Mehmet Acet bir birinden güzel eserler ile gelen yerli ye yabancı konuklara müzik dolu anlar yaşattı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Geçmişten günümüze Müzik Sempozyumunun ve Etkinliklerinin birinci adımını Gümük Handaki etkinlikler ile başlattıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, “Bu gün Aşık Sefai ve ekibine teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’daki Aşıklık geleneğinin değerli üstatlarından biri. Etkinlik kapsamında davul ritim şovlarımız ile sıra gecesi ekibimiz sahne alacak, Dengbej kültürü diye adlandırdığımız geçmişteki hikâyelerimizi müzik ile birleşiminin burada bu Sempozyumda göreceğiz. Şanlıurfa’mızın geçmişten bu güne kadar ki müzik kültürünü kitaplaştırmak ve bir eser olarak ortaya koymak adına Sempozyum başlattık. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz her zaman olduğu gibi ilkleri yapmaya devam ediyor. Bunları da yurt içi ve yurt dışında tanıtmaya devam ediyoruz bu kapsamda bu programları ve etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Aşık Sefai olarak bilinen Sanatçı Mehmet Acet ise, “Bu Sempozyumun Şanlıurfa’da olması bizler için gurur verici bir durum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi’ye teşekkür ediyoruz bu tür etkinlikleri hazırladığı için. Şanlıurfa, Uluslarası UNESCO Müzik şehri olma yolunda emin adınlar ile ilerliyor ve Büyükşehir Belediyemizin girişimleri ile bu ödülü alacağına eminim. Şanlıurfa’mız müzik şehri olmayı hak ediyor” diye konuştu.

Öte yandan 15-18 Kasım tarihleri arasında müzik dolu etkinlik geçirecek olan Şanlıurfa’nın müzik değerleri olan Aşıklık, Dengbej, Sıra Gecesi müzik şöleni ile devam edecek.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.