banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Urfa'da gazeteciler, Çalışan Gazeteciler gününde eğlendiler


Şanlıurfa’da görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen programda bir araya geldi. 10 Ocak Dünya Gazeteciler günü dolayısıyla Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) tarafından Cumhuriyet Tesisleri'nde organize edilen etkinliğe Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Abdulkadir Acar, İl Jandarma Komutun Yardımcısı, Karaköprü Belediye Başkanvekili Bekir Sıtkı Akyol, Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Siirt Cemiyet Başkanı Atilla Durak ve Yönetimi, Batman Cemiyet Başkanı Ercan Atay ve Yönetimi, Kilis Cemiyet Başkanı Nezir Çağlar, Kilis 79 TV Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alpdağ, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dışkaya, Kamu Kurum Müdürleri, STK temsilcilerin yanı sıra Şanlıurfa’nın dört bir tarafından gelen basın mensupları katıldı. 
Dernek faaliyetlerinin içerisinde yer aldığı sinevizyon gösterisiyle başlayan gece, Urfa sıra gecesi ile devam etti. Gazetecilerin doyasıya eğlendiği gecede Urfalı sanatçılarda sahne aldı. Birçok parçanın seslendirildiği gecede gazeteciler halay çekerek gecenin tadını çıkarmaya çalıştılar. Geç saatlere kadar süren gazeteciler gecesi Hasan Ocakoğlu’nun stand up gösterisiyle son buldu. 
 ‘Basın milli irademizin dördüncü kuvvetidir’

Geceye özel olarak ilk olarak konuşma yapan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, “Ülkemizin dördüncü kuvveti olan basınımızın özgür ve kalemine sadık, yeni bir yıl geçirmesini dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Kamuoyunun, doğru, tarafsız ve eksiksiz bilgilendirmesi adına büyük bir fedakârlık örneği sergileyerek kutsal bir görevi icra eden basın mensuplarının, milli irademizin dördüncü kuvveti olduğu gibi demokrasimizin gelişmesi ve yaşamasındaki en önemli unsurlardan biridir.” Dedi.
‘Karadeniz’de bir hafta boyunca Şanlıurfa kaleme alındı’
“İçişleri Bakanımız Süleyman Soylunun destekleriyle "Basın Mensupları Gönül Elçisi" projesi kapsamında Güneydoğu'dan 30'a yakın gazeteciyle Karadeniz Bölgesinde yerel yönetimlerle bir araya geldik.” Diyen Başkan Tahir Gülebak, “Karadeniz bölgesinden görev yapan 40 basın mensubunu Şanlıurfa’mızda ağırlayarak.  Şanlıurfa turizmine katkı sağladık. Karadenizli kardeşlerimiz memleketlerine giderek Şanlıurfa’mızı bir hafta boyunca kaleme aldı. Vatanına, milletine ve devletine bağlı Türk Basını,  Suriye’de yaşanan olayları kamuoyuna aktarmak için geldikleri Akçakale sınır hattında onları ziyaret edip eksiklerini gidererek baklava ikramında bulunduk.” Dedi. 
‘Sektör maddi ve manevi imkânsızlıklar içinde kıvranıyorlar’

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde, Türkiye genelinde çalışan basının durumunu göz önüne alırsak” cümlesini kuran Tahir Gülebak, “sektör çalışanlarının maddi ve manevi imkânsızlıklar içerisinde kıvrandıklarını bütün kamuoyu bilmektedir. Şanlıurfa’mızda çalışan gazeteci arkadaşlarımızın, asgari ücret dahi alamadan maddi imkânsızlıklar içinde görevlerini yapmaya çalıştıklarını görmekteyiz. Özellikle sahada çalışan Gazeteci arkadaşlarımız çeşitli sözlü ve fiili şiddete maruz kalmaktadırlar. Şiddet olaylarının sonuna kadar takipçisi olacağımızı, bu sektörde çalışan meslektaşlarımızın 24 saat yanlarında olacağımızı ve haklarını sonuna kadar savunacağımızın bilinmesini istiyorum.” Diye konuştu. 
‘Şanlıurfa için tek kalem buluşmalarını gerçekleştiriyoruz’
“Bu yüzden bu sektörde çalışan meslektaşlarımızın çok hızlı bir şekilde sendikalaşmaya gitmelerini sağladık.” Cümlesini kuran Gülebak, “Bu yıl sahada çalışan meslektaşlarımın çoğu Medya-İş Sendika üyesi oldu. Medya-İş Sendikamızla üye arkadaşlarımızı herhangi bir kazada kullanabilecekleri 20 bin TL ferdi kaza sigortası yaptırdık.  Ankara’ya giden basın mensuplarımızın Medya-İş sendikası konuk evinden çok cüzi bir ücretle konaklamalarını sağladık. Dernek olarak düzenlediğimiz “ŞANLIURFA İÇİN TEK KALEM” buluşmaları kapsamında yerel yönetimlerle dernek binamızda bir araya gelip Şanlıurfa için yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduk.  İlçelerimizde görev yapan gazeteci arkadaşlarımızı tek tek ziyaret ederek sorunlarını yerinde dinledik ve çözüm ürettik.” İfadesini kullandı. 
‘Bütün kurumlarla istişare halinde çalışıyoruz’
“Dernek binamızı oluşturarak adeta Şanlıurfa’nın basın merkezi haline geldik. Şanlıurfa adliyesinde bir basın ofisimiz yoktu. Sayın Başsavcımızın büyük katkılarıyla ve çalışmalarıyla artık adliye binasında basın ofisi oluşturuldu. Başsavcılıkta, Emniyet Müdürlüğünde ve birçok kurumda Whatsapp bilgilendirme grubunun kurulması için girişimlerde bulunduk. Valiliğimizin, Savcılığımızın, Emniyet Müdürlüğümüzün yardımıyla hem Şanlıurfa’mız için hem de halkımız için yanlış haberlerin önüne geçmiş olduk.  Meslektaşlarımızla kaynaşmak amacıyla ŞUÇGAD sporu kurarak 35 yaş üstü futbol turnuvalarına katıldık. Sadece bununla kalmadık “En Hızlı Muhabir Koşu” düzenleyip en hızlı koşan ekibi seçtik. Başsavcımızla yerel basının kaynaşmasını sağlamak amacıyla futbol turnuvası düzenledik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramındaysa Şanlıurfa’ya en uzak ve yardıma muhtaç köy okulu belirleyip Gazeteci arkadaşlarımızla o okula yardımda bulunduk. Okulun çevre düzenlemesine katkı sağladık.” Şeklinde konuştu. 
‘Yapmış olduğunuz iş kamu görevidir’
AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Vekili Orhan Çelik, “10 Ocak çalışan gazeteciler günü hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ulusal ve yerel gelişmelerde bizleri anında haberdar etmek için gece gündüz çalışan çok kıymetli basın çalışanları hepinizi saygı sevgi ile selamlıyorum. Basın bilgi paylaşımının, halkın bilgilendirmenin ve demokrasinin en önemli vasıtalarından biridir. Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiği bu günlerde gazetecilik mesleğinin nedenli önemli olduğunu söylemek gerekir. Sizler anayasal hak olan bilgi edinme, aydınlanma ve doğruya ulaşma anlamında insanların ihtiyacı olan enformasyon ve bilgi aktarmakla mükellef olan değerli arkadaşlarımızın, yapmış olduğunuz iş kamu hizmetidir, insanlığa hizmettir. 15 Temmuz hain darbe gecesinde halkımızla mücadele etmekle birlikte halkımızla beraber günlerce kol kola durdunuz en güncel bilgileri, anlık haberleri halkımız ile paylaştınız, emeklerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” Dedi. 
‘Düzenlenen etkinlik bizleri büyüledi’

Mardin Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mehmet çelik, “Bugün Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak'ın düzenlediği etkinlik gerçekten de bizleri büyüledi, bu kadar kişiyi bir araya getirmek çok güzel ve anlamlıdır. Bugün aramızda Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Siirt, Batman, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep cemiyet başkanları bulunuyor ve bu kadar kişiye ev sahipliği yaptığı için ve bize Şanlıurfa’yı görme şansı tanıdıkları için Tahir Gülebak'a teşekkür etmek istiyorum ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum.” Dedi. 
En çileli en zor yollardan geçiyorlar
Şanlıurfa büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreter, “Bu milletin doğru haber alması için iyi ve güzel şeyleri bilmenin yanında acı günleri de kendilerine hatırlatan o anlarda yanlarında olan, en çileli konularda, en zor yollarda hayatlarını ortaya koyarak ilkeli doğru haberciliği ulaştırmak adına birçok şeyi göze alan basınımız güzide mensupları hepinizi saygı dolu sevgilerimle selamlıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
faik 5 yıl önce

urfa da gazeteci var. hepsi kalemini kiraya vermiş...nihat çiftçi hepsini para uğruna susturmuş... bir yorumu bile yayınlamıyorlar.

Avatar
misafir 5 yıl önce

habere bakılırsa gazeteciler halayda