banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Urfa Bediüzzaman mevlidinde coşku

5 bin kişilik camii içine sığmayan cemaatin büyük bir bölümü avluda namaz kıldı

 

Urfa Bediüzzaman Mevlidi dün akşam kalabalık bir cemaatin katılımıyla yapıldı.

 

Kanal Urfa ve Risale Haber’de canlı olarak yayınlanan Mevlidde Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Abdülkadir Badıllı da Risale-i Nur’dan ders yaptı.

 

Bediüzzaman’ın "eski ve yeni eserlerinden herkese lazım olacak bazı notları aldım. onları okuyacağım" diyen Badıllı şu dört başlık altında dersi okudu:

 

1-Şuranın ehemmiyeti

2-İslam alemindeki hareket ve karşılıklıkların mahiyet ve sebebi.

3-Uhuvvet ve muhabbet içinde ittihadı İslamın önemi

4-İstikbale, geleceğ ümitle bakmak.

 

Yurt içi ve yurtdışından binlerce kişinin katıldığı programda mevlid öncesi Dergah camiinde teravih namazı için saf tutuldu. 5 bin kişilik camii içine sığmayan cemaatin büyük bir bölümü avluda namaz kıldı.

 

Mevlide katılanlar Dergah Camii avlusunda Bediüzzaman Said Nursi’nin ilk defnedildiği yeri ziyaret ederek dua etti. Mevlit gece yarısına ilahi ve Dünya Kur’an okuma birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu ile Hafız Emin Mülayim’in Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile devam etti.

 

Mevlide Bediüzzaman’ın Nurs’taki akrabaları da katıldı.

 

VİDEO


Bediüzzaman Şanlıurfa Mevlit balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.