banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

UNESCO, Göbeklitepe'yi Dünya miras listesine alsın Önergesi

 

İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleşen Şubat ayı 1.oturumunda Meclis üyeleri 2013 yılının bir değerlendirmesini yaptılar. Şanlıurfa İl Genel Meclisi Mustafa Yavuz, meclis toplantısının ardından bir açıklama yaparak, ‘’Bugün Şubat ayının ilk toplantısı yaptık. Yine gündem dışı söz alan arkadaşlarımız oldu. Onların sormuş oldukları soruların cevaplarını verdik. Yazılı önergelerimiz vardı bir tane il genel meclis üyemiz Necmettin Sağlam tarafından Göbeklitepe’nin unesco tarafından kültürel miras ile ilgili önergesi oldu. Bizler onu Kültür ve Turizm komisyonuna havale ettik. Kapsamlı bir şekilde hazırlanıp, bizler meclis gündemine getireceğiz. İnşallah Göbeklitepe biliyorsunuz gerek Türkiye’de gerek dünya’da çok iyi bilinen bir merkezimiz. Dolayısıyla Şanlıurfa’mızda da Turizm bakımından son derece zengin, bunu tanıtmamız mutlaka gerekiyor. Tarihin sıfır noktası olarak biliniyor. Ama bizler bu değeri halen anlamış değiliz. Bizler Şanlıurfa’mızı sadece göbeklitepe değil, birçok kültür ve turizm konusunda gündeme gelmesi gerekiyor. Necmettin Sağlam kardeşimiz önergesini verdiği için teşekkür ediyorum. Çok önemli bir önergeydi. Yine 5’inci gündem maddesinde Bozova Kaymakamlık makam aracı 23.12.2013 tarihinde trafik kazası yaparak pert olduğundan, kaymakamlık makam aracı olarak kullanılmak üzere 1 adet aracın satın alınarak Bozova Köylere Hizmet Götürme Birliğine verilmesi adına bir talep geldi. Bizler onu plan bütçe komisyonuna havale ettik. Plan bütçe komisyonundaki arkadaşlarımız bunu değerlendirip tekrar meclis gündemine getirip İnşallah yardımcı olmayı düşünüyoruz.

MECLİS’TE SOSYAL PAYLAŞIM OLAN TWİTTER’E GEÇİYOR

İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz bugün görüşülen toplantıdan sonra İl genel meclis üyesi Ömer Kapaklı’nın gündeme getirdiği neden İl genel meclisindeki arkadaşlarımızın bir twitter hesabı yok, artık herkes Twitter’de sosyal paylaşım sitelerinde konuşup, fikir alış verişinde bulunuyor. Şuanda Şanlıurfa İl Genel Meclis Üyelerimizde sadece 6 -7 arkadaşımız Twitter hesabı kullanıyor dedi. Ben kendim şuanda kullanmıyorum. Ömer Bey benimde kullanmam yönünde özellikle talepte bulundu. İnşallah en kısa zaman da içersinde bizlerde sosyal medya da yerimizi alırız.’’ Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.