banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Umre'ye büyük ilgi var
Umre’ye giden Türker’in sayısı 25 kat artınca Suudi Yönetimi meraklandı. Suudi Arabistan istihbaratı bu patlamanın nedenini araştırdı. Son 10 yılda umreye giden Türker’in sayısı neden 25 kat arttı


2002 sonrası artış ve özellikle 2004 ile başlayan patlama üzerine Suud yönetimi meraklanmış. Adeta "ne oldu bu Türker’e, Türkiye’de ne değişti" diyerek araştırmaya başlamışlar.




Hatta Suudi Arabistan'da yaşayan Türker’e bu minvalde sorular da sormuşlar. Mekke’de yaşayanlardan dinlediğime göre bu konuda uzun süre araştırma yapmışlar ve sonunda 'doğal seyir' içinde bir artış olduğuna karar vermişler.



Hatta gençlerin ilgisini anlatmak için de "Türkler Bastonu Attı" diyorlar. peki gerçekten ne oldu da türkler bir anda umreye bu kadar ilgi gösterdi? 

Daha önce Başbakan Erdoğan ile resmi seyahat arasında, hızlandırılmış umre' yapmıştım ama Mekke ve Medine’de geçirdiğim bir hafta çok öğretici oldu. Türker’in ilgisinin temelde yatan birkaç nedeni var. 

Önceleri sadece hacca gidilirdi ve bunu da belli bir zümre yapardı. Sonrasında ise hacda başlayan kota sistemiyle her isteyen istediği sene bu ibadeti yapamaz hale geldi.




Bu da umreyi tetikleyen nedenlerden. Fakat bir haftanın sonunda gerek şahsi tecrübelerim gerek umreci Türker’den dinlediklerim üzerine diyebilirim ki esas faktör umrenin verdiği manevi doyum. 

Kutsal Topraklara gitmeden önce "ne oluyor bu adamlara 3 kez 5 kez hacca, umreye gidiyor? Birine yardım etsinler daha iyi" diyordum. ama gittikten sonra gördüm ki Mekke ve Medine’nin ayrı bir etkileyiciliği var.




Suudiler hac ve umreye olan ilgiden sonra kapsamlı bir yenileme projesini hayata geçirmişler. Hem Medine hem Mekke’de geniş çaplı yıkımlar var. Kabe ve Ravza’nın etrafındaki oteller yıkılıyor.
Kanalurfa.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.