banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

Ulucami Orijinal Kapsına Kavuştu

 

 

Geçen yıl aslına uygun bir şekilde restorasyona alınan Ulucami, yıllardır kimin tarafından kimin tarafından yapıldığı belli olmayan bir düz bir duvar ile kapatıldığını ve Orijinal Kapsının kapatıldığı tüm kamuoyuna yansımış, gelen tepkiler üzerine çalışma yapan Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Caminin orijinal kapısını gün yüne çıkardı.

 

Camiinin orijinal kapsını gün yüzüne çıkarılması için daha önce bir basın açıklaması ile duyuran Profesyonel Fotoğraf Sanatçıları Derneği, kapının gün yüzüne çıkarılması çalışması yapıldığı için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Müdürü Müslüm Tüysüz’e  teşekürlerini bir basın açıklaması ile duyurdu.

İşte Dernek adına Başkan Yasin Küçük’ün yaptığı o açıklama; “Bilindiği üzere 2010 yılında vakıflar bölge müdürlüğü tarafından Şanlıurfa’da bir çok camii’nin bakım ve onarıma alınmıştı, bu camilerin en önemlisi olan Ulucami’de onarıma alınştı  O günlere kamuoyu ve basına yaptığımız açıklamada Ulu Cami’nin orijinal kapısının ön kısmı yıllardır, kimin tarafından yapıldığı belli olmayan bir düz bir duvar ile kapatıldığını ve Orijinal kapıda eşsiz sanat ve zengin bir işçilik bulunduğunu , Bu eşsiz kapıyı gün yüzüne çıkarmak hem turizm ve hem de tarihi zenginliğimiz açısından son derece önemli olduğunu belirtmiştik. Konu ile ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz Müslüm TÜYSÜZ bey efendiden konuya duyarlı olmasını beklediğimizi duyurmuştuk.

 

Bölge Müdürlüğümüz Müslüm TÜYSÜZ beyle sonradan yaptığımız görüşmede konuyu incelediklerini ve gereğini yapacakları sözünü aldık.

 

10.05.2011 tarihi itibari ile ulu camii orijinal taş kapılarına kavuşmuştur. Ve bu ayıptan bizleri kurtaran sayın Bölge Müdürümüz Müslüm Tüysüz beye Şanlıurfa Kamuoyu adına teşekkür eder. Hayırlı çalışmalar dilerim.

 

Bu olay bir kez daha sivil toplum örgütlerinin topluma ışık ve önderlik ettiğimi bir kez daha göstermiştir.

 

Artık Şanlıurfalıları Bu muhteşem kapıyı görmeye davet ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur 

 

 

10.05.2011

Yasin KÜÇÜK

Profesyonel Fotoğraf Sanatçıları

Derneği Başkanı

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.