banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Ulu Camii Orijinal Kapısına Kavuşturulsun.


 

 

Profesyonel Fotoğraf Sanatçıları Derneği Ulu Cami’nin orijinal kapısının ön kısmı gün yüzüne çıkarılmasını istedi.

 

Dernek adına yazılı bir açıklama yapan Dernek Başkanı Yasin Küçük, Ulu Cami’nin orijinal kapısının ön kısmı yıllardır, kimin tarafından yapıldığı belli olmayan bir düz bir duvar ile kapatıldığını söyledi.

Küçük; “Bilindiği Üzere Son günlerde Vakıflar Bölge Müdürlüğü Tarafından, Şanlıurfa’da birçok camii restore edilmektedir. Bu camiler arasında Tarihi Ulu cami’de bakım ve onarıma alınmış bulunmaktadır. Ulu Camii ile ilgili yıllardan beri süre gelen bir yanlışı düzeltilmesini kamuoyu adına talep ediyoruz. Maalesef Ulu Cami’nin orijinal kapısının ön kısmı yıllardır, kimin tarafından yapıldığı belli olmayan bir düz bir duvar ile kapatılmıştır. Orijinal Kapıda eşsiz sanat ve zengin bir işçilik vardır. Ulu caminin ziyarete gidildiğinde giriş kapısının altına gelinip yukarı doğru bakıldığında, orijinal kapı görülecektir. Bu eşsiz kapıyı gün yüzüne çıkarmak hem turizm ve hem de; tarihi zenginliğimiz açısından son derece önemlidir. Bu Restorasyonu yaptıran Vakıflar Bölge Müdürlüğünden talebimiz, bu yüz karası düz duvarın yıkılıp, Üzerinde eşsiz sanat ve zengin işçilik barındıran bu kapının gün yüzüne çıkarılmasını, başta Sayın Valimiz Nuri OKUTAN ve Vakıflar Bölge Müdürümüz Müslüm Tüysüz’den bekliyoruz” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.