banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Ücretsiz Ders Kitapları Yeni Yıla Hazır

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl olduğu gibi bu yılda ilk, orta, liselerde okuyan öğrencilere ücretsiz ders ve çalışma kitabı dağıtımı yapacak.

Ücretsiz Ders Kitabı dağıtım projesi kapsamında Şanlıurfa’da 2013–2014 eğitim-öğretim yılında ilk, orta ve liselerde okuyan öğrencilere yaklaşık 2.989.283 adet ücretsiz ders ve çalışma kitabı dağıtılacak. Proje kapsamında öğrencilere ders kitaplarının yanı sıra çalışma kitapları ile öğretmenlere de kılavuz kitapları verilecek.

Kitap dağıtım deposunda bir incelemede bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, burada yaptığı açıklamada: “Kitap dağıtımına plan ve program dahilinde hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Okullarımıza ulaştırılan kitaplar personel tarafından poşetlenerek hazır hale getirilecek. 2013–2014 eğitim öğretim sezonu başlamadan kitap dağıtımı bitirilecek ve 16 Eylül tarihinde başlayacak olan eğitim ve öğretim sezonu öncesi okullara kitaplar ulaştırılmış olacak. Okul idarecilerimiz ve velilerimiz bu yönde rahat olsunlar. İlk ders zili çaldığında ders kitapları öğrencilerin sırasında hazır olacaktır. Ayrıca ders kitapları poşetlenmiş bir şekilde öğrencilerimizin oturdukları sıralarda olacak ve kendilerine takdim edilecek Ücretsiz ders kitabı dağıtım projesinde toplam 50 işçi yer alarak 6 kamyon ile gece gündüz demeden kitapları okullara ulaştırmaya çalışıyoruz.

Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, öğrencilere ve velilere seslenerek “Yaz tatilin sonuna geldiğimiz şu günleri iyi değerlendirmemiz, öğrencilerimizin bol bol kitap okumalarını belirterek, Kitap okumak bizim kültürümüzde ve geleneğimizde olan bir davranıştır.” dedi

İlci, gece gündüz demeden çalışan başta Şube Müdürümüz Fevzi Çelik Bey olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.