banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

TYB, Uyanık'ı mezarı başında andı VİDEO

Geçtiğimiz yıl geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Şanlıurfalı ünlü ses sanatçısı Abdullah Uyanık, ölümünün 1. yılında mezarı başında anıldı. Harrankapı Aile Mezarlığı`nda düzenlenen anma törenine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yıldıray Malğaç, Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan ve aile yakınları katıldı. Abdullah Uyanık için Kur`an-ı Kerim okundu, dualar edildi, mezarı başına karanfiller konuldu.

Şanlıurfalı ünlü Ses sanatçısı Abdullah Uyanık`ın iyi bir ses sanatçısı olduğunu belirten Vali Yardımcısı Yıldıray Malğaç, `Abdullah Uyanık kendine has üslubuyla türkülerimizi yorumlayan, Şanlıurfa`nın müzik kültürüne çok büyük katkı sağlayan bir üstadımızdı. Geçen yıl kendisini kaybettik. Allah mekanının cennet eylesin, Allah rahmet eylesin. Aile yakınlarına da baş sağlığı, sabır versin. Biz, başka Abdullah Uyanıkların bu topraklarda yetişmesi adında temennide bulunuyoruz` dedi.

Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan ise, Abdullah Uyanık`ı ölümünün 1. yılında mezarı başında rahmetle andıklarını ifade ederek, `Abdullah Uyanık`ın ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Abdullah Uyanık, kentimizin önemli bir ses sanatçısıydı. Allah rahmet eylesin diyorum. Sevenlerine ailesine ve tüm Şanlıurfa halkına tekrar baş sağlığı diliyorum. Tabi önemli olan güzel bir seda bırakabilmek. İnsanların görevi budur, insanlara faydalı olmaktır. Kendinden sonra eserler bırakabilmektir. Bu türşahsiyetlere ne mutlu diyorum. Abdullah Uyanık`ta bunlardan birisiydi, bizim değerimizdi. Tabi bu değerlerimizi öldükten sonra anmak güzel bir şeydir` diye konuştu. Öte yandan, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği dallarında çok sayıda plak ve kaseti bulunan Uyanık, sıra gecesi ekipleriyle de ortak çalışmalar yapıyordu. Uyanık, evli ve 5 çocuk babasıydı.

SEMBOL HABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.