banner2
Öne Çıkanlar Harran Üniversitesi Şanlıurfaspor ak parti Urfa Haber Urfa

TYB ŞANLIURFA ŞUBESİNDEN E DERGİ: BEŞİNCİ MEVSİM

İleride basılı ve aylık olması hedeflenen dergi şimdilik dijital ortamda ve üç aylık olarak yayınlanacak.

Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sarmış, derginin sunuş yazısında adını “İyiyi, doğruyu, güzeli arayışın bir ifadesi olmak üzere ‘Beşinci Mevsim’ koyduk.” diyor.

Beşinci Mevsim, Urfa’dan çıkacak ama Urfa ve Urfalı yazarlarla sınırlı olmayacak. Nitekim ilk sayıda yer alan şiir ve yazılar bunun bir ifadesi.

Dergide şube yönetiminden Şair Yazar Eyyüp Azlal’ın, TYB Kurucu Gelen Başkanı D. Mehmet Doğan ile yapmış olduğu bir söyleşi de yer alıyor.

İlk sayısı aralık ayında çıkan dergi, sosyal medya hesaplarından geniş kesimlere ulaştırıldı ve kısa zamanda büyük teveccüh gördü. Şube Başkanı Mehmet Sarmış’ın belirttiğine göre, çok sayıda edebiyatsever tebrik ve teşekkürlerini ilettiler, birçok usta şair ve yazarın yanı sıra gençler de kendi eserlerini göndermek istediklerini bildirdiler.

Mehmet Sarmış, Şanlıurfa’da bu alanda var olan boşluğu doldurmaya talip olduklarını, ülke edebiyatına da katkıda bulunmayı arzuladıklarını söyledi.

Derginin Yayın Kurulunda Ali Tutluoğlu, Eyyüp Azlal, Mahmut Kaya, Mehmet Nur şanda, Mehmet Sarmış ve Seyyit Ahmet Kaya yer alıyor.

Dergiye yazı ve şiir göndermek isteyenler için e posta adresi şöyle: 5.mevsimtyburfa@gmail.com

Dergiye ulaşmak içinse aşağıdaki linki tıklamak yeterli:

http://www.tyburfa.org/5-mevsim-e-dergi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.